Wysłany: Pią 22 Cze, 2007 18:22 miejsca które można odwiedzić z wykrywaczem
mój znajomy jest posiadaczem wykrywacza metali, jako że przyjeżdża do mnie w te wakacje postanowiliśmy trochę pobiegać z tym sprzętem. pojawiło się jednak pytanie gdzie? może wy znacie miejsca które warto by odwiedzić?
tory mówisz... hmmm na forum mi wyszukiwarka znaleźć nie chcę... grzebie ciągle w pamięci ale jakoś nie mogę sobie przypomnieć niczego na temat torów szczególnie takich do których znalezienia potrzeba wykrywacza metali...
Wysłany: Pią 22 Cze, 2007 20:24
Falcon vel Michał. Wszystko ok, ale jesteś nowym użytkownikiem na tym forum,nikt nic o Tobie nie wie,więc nie sądzisz,że będą lgnęły tłumy osób z informacjami o które pytasz Nie wiem jak długo siedzisz w "temacie" związanym z tym forum,ale określenie owych miejsc wymaga trochę własnej inicjatywy.Literatura...relacje...analizy...Możliwości jest trochę i gwarantuję Tobie,że dają owoce Dlaczego o tym piszę.Ano m.in. dlatego,że sam posiadam wykrywkę od wielu lat i niestety z braku możliwości/czasu nie eksploruję "moich" miejsc. Dlatego też nie podzielę się info Lekki egoizm zalatuje,jasne,wiem,ale tak to już jest w tej branży."Wróg nie śpi".A tak serio,to wgryź się w forum,daj się poznać,może ktoś da Ci cynk,że gdzieś się wybiera i poszukuje osobnika z piszczałką
no ciągle się w forum wgryzam nie oczywiście że nie spodziewałem się tłumów szukał w źródłach będę jak już wrócę do Inowrocławia, póki co moim jedynym narzędziem (niestety!) jest internet a w źródłach szukał będę na pewno zresztą stanowić powinno to pierwszy etap, ale cóż korzysta się ze środków do jakich ma się dostęp
pozdrawiam
ps
mogę prosić o jakiś odnośnik do tematu o torach bo zaciekawiło mnie to a jakoś znaleźć nie mogę...
Wysłany: Sob 23 Cze, 2007 01:13 Re: miejsca które można odwiedzić z wykrywaczem
falcon napisał/a:
mój znajomy jest posiadaczem wykrywacza metali, jako że przyjeżdża do mnie w te wakacje postanowiliśmy trochę pobiegać z tym sprzętem. pojawiło się jednak pytanie gdzie? może wy znacie miejsca które warto by odwiedzić?
pozdrawiam
Michał
Jeśli węszysz za militariami to przeczesz ul Jacewską od Działowej do Glinki na bank coś trafisz i to nie jakąś 'drobnicę'
he he he tak tam na pewno coś by się wykopało... można jeszcze dookoła poczty głównej pobiegać albo koło Ruiny... chociaż jak znam ks. Kościelnego to raczej by nas wypędził zresztą to chyba było by "naruszenie stanowiska archeologicznego" a to już jest karalne...
100m od lini lasu wzdluz drogi Solec Kujawski - Dabrowa Wielka (z kierunku Dabrowy) w lesie jest wzniesienie, w poprzek wzniesienia przebiega wykop ktory mi jak "w morde strzlil" pasuje do okopu, moze tam by sie i cos znalazlo, mysle ze to moze miec jakis zwiazek z Powstaniami Wielkopolskimi, swoja droga w miejscowosci Chrosna, slyszalem cos kiedys o jakiejs potyczce, z wlasnych znalezisk, to lodka nabojowa, dwie luski mauserowskie, manierka pruska, i skrzydlo orla z pickelhauby (w Chrosnej). Mysle ze przy na tym wzgorzu by sie cos znalazlo.