Wysłany: Pią 21 Lis, 2008 20:43 Inowrocławianin roku 2008!
Jedenastą edycję plebiscytu organizuje Express Inowrocławski wspólnie z Ino-online.pl i Expressem Inowrocławskim. Kto tym razem otrzyma okolicznościową statuetkę? O tym zadecydują mieszkańcy.
Kandydatów do tytułów jest czterech: ksiądz Tadeusz Kościelny - proboszcz parafii Najświętszej Marii Panny, dzięki któremu świątynia otrzymała latem tytuł bazyliki mniejszej, Marcin drFaustus - szef prężnie działającego stowarzyszenia historyczno-turystycznego "Bastion", Paweł Szatkowski, instruktor sztuk walki nominowany do Amerykańskiej Hali Sław Sztuk Walki oraz Wiesław Szczepański - społecznik poruszający się na wózku inwalidzkim, walczący o likwidację barier dla osób niepełnosprawnych w naszym mieście.
Od dzisiaj do końca roku "Express" drukuje kupony, które można wrzucać do urny wystawionej w siedzibie redakcji przy ul. Królowej Jadwigi 42. Puchar zwycięzcy, którego poznamy na początku przyszłego roku, wręczy ubiegłoroczny laureat, dyrektor szpitala powiatowego Eligiusz Patalas.
Wysłany: Nie 04 Sty, 2009 19:48
ja niestety nie mam czasu na lekturę lokalnych gazet więc nigdy ich nie zakupuję, ale dla wyjątku w grudniu nabyłam ich 7 mało, ale mam nadzieję, że nawet taki mały wkład coś znaczy
Dziwny to kraj, w którym nagrody przyznaje się nie za wizję i działalność społeczną, a za wykonywanie swoich obowiązków. Dziwny to kraj...taki jakiś...kościelny...
Wysłany: Wto 06 Sty, 2009 02:23
Amon - wielkie dzięki za kawał dobrej roboty, za profesjonalną kampanię i całokształt medialnego PRu w tej materii. Było o nas słychać przez ostatni miesiąc, a to już dużo, ba - pokusiłbym się nawet, że to była znakomita forma reklamy
Wszystkim zaangażowanym w takiej czy innej formie (trzymającym kciuki, wycinającym kupony czy po prostu życzliwym i przychylnym), dziękuję za udział i wsparcie dla kandydatury M.M.
Dziwność kraju... no cóż... Nie zmienimy jej... Ale za to możemy jej nie ulegać, czy inaczej pisząc, zachować swoją odrębną dziwność, taką wg naszych subiektywnych odczuć - normalną (choć i ten termin jest pojęciem względnym)
Wysłany: Śro 07 Sty, 2009 01:07
Właśnie czytam wyniki na ino-online i
szczerze powiedzcie mi ilu jest parafian a ilu członków bastionu? chyba w promilcah byśmy wypadli a mimo to próbowaliśmy!
Jednak chciałabym serdecznie pogratulować naszemu Prezesowi nominacji bo jest to już wielkie wyróżnienie (tak jak to bywa z oskarami) oraz odwagi by stanąc do walki i nie wycofywać swej kandydatury (jak niektórzy ponoć zrobili).
Szalenie się cieszę, że mogę z Tobą współpracować, że dzięki Tobie staję się świadomą mieszkanką miasta, poznaję jego historię i uczestniczę w jej odkrywaniu, że mimo częstego wytykania błędów jestem dumna z Inowrocławia i lubię tu mieszkać!
Jestem szczęsliwa, że znam Cię i mogę choć w małej części uczestniczyć w Twojej pracy społecznej!!