Wysłany: Czw 19 Lis, 2009 22:33 Wojskowy Most Kolejowy na Kanale Noteckim
Most łączący tory kolejowe Inowroclaw -kruszwica z poligonem wojskowym w Łojewie ok 1,5 km od mostu drogowego w mątwach w strone Szarleja.Most nie wiem czy uzywany jest jescze, ale wyglada na zdjeciach zajebiscie, robi wrazenie.wkrotce migawka jego
Fajne ujęcie tego mostu.Nawet już się wybrałam rowerkiem do tego mostu ale nie dojechałam do samego mostu.To dość daleko i już zaczynało się robić ciemno. To wyzwanie jeszcze przede mną.
Faktycznie troche drogi jest do niego nawet trzy.Jedna jest od Tupadeł , zjezdzając z glownej drogi jedziemy wzdłuz rzeki w stronę Szarleja, samochodem podjedziemy pod sam most.Druga od szymborza, jedziemy brukowana droga mijając zwirownie.potem dojezdzamy do skrzyzowania z drogą na Łojewo, ale skręcamy w prawo, zas dojezdzamy do Noteci obok lasku jadąc.Przy oteci most juz bedzie widoczny, niestetu od tej strony samochodem nie podjedziemy, bo sa tam niezle dziury i utknal by samochod, nie ryzykujmy więc, ale rowerem czy motorem da sie bez problemu.Trzecia jest z ul Pokojowej jedziemy nad rzeke Notec skrecajac przy niej na lewo, wdłuz rzeki jedziemy do lasku z lasku mostek widoczny bedzie.Ten sam problem co wyzej, nie podjedziemy samochodem...
Raisa, uwazaj na dziury bys nie powpadała w nie.nawet masz je nizej widoczne. Tu jest most widoczny z tego lasku co przy poligonie jest. Jest to oldegłosc ok 300 m
Wysłany: Pią 27 Lis, 2009 19:52
Fajna fota - ukazuje go w pełnej krasie
Nakrętki w węzłach? Hmm.. Trzeba będzie zrobić kiedyś zdjęcie
Co do poligonu - tak, używany. W zasadzie to głównie był i jest skład mostów pontonowych, a słowo poligon dlatego funkcjonuje na tym stosunkowo niewielkim obszarze, dlatego że te mosty uczono się sprawiać praktycznie na wodach pobliskiego jeziora.