Przyglądam się tym barakom po lewej stronie , ponieważ do jednego z nich uczęszczałem jako dumny przedszkolak . Z tego co pamiętam to miało nr 1 i nazywało się Słoneczko. Zresztą schody do baraków były jeszcze zachowane do momentu budowy pawilonu. Stację jeszcze doskonale pamiętam poniewaz tankowałem sie tam z moim ojcem A raczej on a pilnie obserwowałem mieszanie oleju z paliwem w specjalnych zbiornikach z mieszadłem . Natomiast na zdjęciu nie widzę parterowych budynkó w którym później był serwis rowerów może powstały póżniej?
Moja pamięć z Inowrocławiem sięga lat 80, i patrząc na tą widokóweczkę to nie widzę ulicy Staszica. Czyli w miejscu gdzie dziś ta ulica ma swój początek widzę jakieś zabudowania.
Dokładnie tak jest na zdjęciu nr 3i4 licząc od góry widać biały mur z otworem na bramę być może są to pozostałości po kamienicy o której pisałem w temacie obecny początek ulicy Staszica