Wysłany: Śro 15 Maj, 2013 14:26 Kościół ewangelicki w Mątwach - Evangelische Kirche Montwy
W wolnej chwili gdyby komuś zechciało się zajrzeć do tematu, to zapraszam.
Do tej pory na naszym forum nie było temu obiektowi przyznanego miejsca, zatem czas zacząć "drążyć"
Na początek jeden z widoków kościoła jak znalazłem w swoich zbiorach:
Komunikat:
Materiał widoczny wyłącznie dla zalogowanych użytkówników forum --- The material visible to registered users only forum ---
Wysłany: Sob 07 Lut, 2015 19:30 Kościół ewangelicki w Mątwach Inowrocław
Lata mijają... śladów coraz mniej... dlatego warto zachowywać wszelkie materiały, na których zachowane są relikty przeszłości...
Dokopałem się do takiego ujęcia:
Komunikat:
Materiał widoczny wyłącznie dla zalogowanych użytkówników forum --- The material visible to registered users only forum ---
Wysłany: Sob 07 Lut, 2015 21:45 Kościół ewangelicki w Mątwach - Evangelische Kirche Montwy
Nie, to nie ta strona. Widok jest z ul. Fabrycznej (mniej więcej vis a vis budynku plebani, który nota bene stoi do dziś) w kierunku cukrowni, co nie oznacza, że byłyby to kominy tej drugiej.
Po prostu "za cienkie" jak na kominy
Wysłany: Wto 28 Lis, 2017 11:02 Kościół ewangelicki w Mątwach - Evangelische Kirche Montwy
Zalepka korespondencyjna, w zasadzie funkcjami niczym nie różniąca się od urzędniczych, którymi zalepiane były m.in. rewersy kopert, pisma urzędowe itp.
Ostatnimi jakie mam, to urzędnicze z okresu II W.Św., a zatem, trochę lat służyły