Proponuję inwentaryzację kina "Słońce". Nie wiadomo co będzie z tym budynkiem, a wnętrze na 100% ulegnie zmianie. Zdjęcia z zewnątrz już zrobiłem, chociaż przydałyby sie również w letnim słońcu ...:-)
dzwonilem 1,5 miesiaca temu do kinomaxa...aby pogadac z wlascicielem owego przybytku...odebrala sympatyczna pani kasjerka wiec przedstawilem jej rzeczowo w czym sprawa...powiedziala ze moje namiary przekaze szefowi ktory mial sie ze mna skontaktowac odnosnie kina slonce.do dnia dzisiejszego cisza jak makiem zasiał.ma ktos lepsze dojscia do kina slonce?bo najwidoczniej ów pan nie ma lub nie chce miec kontaktu...to samo tyczy sie nowego proboszcza parafii Barbary...ktory wysluchal a nawet byl zainteresowany(moze tylko udawal)naszym stowarzyszeniem i rowniez powiedzial ze odezwie sie za kilka dni...minelo kilka miesiecy i cisza.z Moscikiem kontaktowal sie pan Ptasiński(chetny na fotel prezydenta Inowrocławia) z ktorym wczesniej rozmawialismy na temat zamieszczenia w jego "tygodniku" sporej informacji o Bastionie...zadzwonil umowil sie na spotkanie i...i nie przybyl.co przede wszystkim swiadczy o czlowieku?ano odrobina kultury...poprzez grzeczna odmowe,oddzwonienie,uprzedzenie o spoznieniu badz zwykle przepraszam ale nie moge pomoc niz zbywania czlowieka...i mydlenie oczu....temat mozna ciagnac i ciagnac wywlekajac syf niebywały...mysle ze warto to rzucic na szersze wody....bo sa ludki(tak ich mozna nazwac)ktore swoim postepowaniem szkodza tym ktorzy chca cos zrobic dla miasta Inowroclawia...w szczegolnosci mysle mafii historykow ktorzy trzymaja czape....na tyle wysoko zadzieraja nosy ze bez ich glosu poparcia czlowiek ma pod goreczke.Inowrocław-betenowe miasto!
Gość Gość
Wysłany: Śro 27 Wrz, 2006 21:08
Ukryty pod Nickiem.To świetne info o Wrońskim,który nas olał .Czemu nie poinformowałeś mnie wcześniej.Krętaczy trzeba eliminować z życia publicznego informując społeczeństwo o takich demagogach.Skoro nie pojawił sie na umówionym spotkaniu to mógł chociaż Ciebie powiadomić o powodzie swej absencji a nie czarować i opowiadać dyrdymały o jego zainteresowaniu STH "BASTION"INOWROCŁAW
Wysłany: Wto 03 Paź, 2006 22:51
W związku z poruszaniem w tym dziale pewnych kwestii,które uznałem za nie do końca stosowne,z uwagi na fakt pojawiania się nazwiska,pozwoliłem sobie na ingerencję w treść kilku postów i ich korektę...Tym samym chciałbym poinformować szanownych forumowiczów wywodzących się z SHT Bastion,by tego typu sprawy podejmowali na forum "dla nas"-czyli tym z ograniczonym dostępem
Opróżniane jest od kilku dni dawne kino "Słońce". Następuje rozbiórka wnętrza obiektu,który nierozerwalnie wpisał się w panoramę kulturalną Inowrocławia przez ostatnie kilkadziesiąt lat.Padła szkoła "3",pada "Słońce,sypie sie kościól Matki Boskiej,wiele kamienic chyli sie ku upadkowi,ratując sie "tężniami".Co sie tutaj dzieje?
Wysłany: Wto 19 Gru, 2006 14:29
Realia zaścianka....Smutne to ale prawdziwe...Idzie nowy rok,zatem miejmy nadzieję,że "idzie lepsze" - przynajmniej w tych aspektach,które w jakiejś części wiążą się z naszą działalnością
Dzisiaj w kinie "SŁOŃSE" WYBURZONO PIWNICE ZNAJDUJĄCE SIĘ POD PODŁOGĄ ,NA KTÓREJ OSADZONE BYŁY FOTELE DLA KINOMANÓW.Z RELACJI ZATRUDNIONYCH PRZY ROZBIÓRCE PRACOWNIKÓW DOWIEDZIAŁEM SIĘ,ŻE TEREN W ŚRODKU KINA ZOSTANIE ZNIWELOWANY DO POZIOMU ULICY SOLANKOWEJ.BUDYNEK ZAŚ STANIE SIĘ SIEDZIBĄ KOLEJNEGO BANKU. SHT BASTION PRZEJĄŁ PLAKATY FILMOWE,KTÓRYCH CZĘŚĆ ZOSTAŁA PRZEKAZANA NA WYDZIAŁ DZICIĘCY INOWROCŁAWSKIEGO SZPITALA MIEJSKIEGO ORAZ DO ZAPRZYJAŻNIONYCH PRZEDSZKOLI.ZAINTERESOWANYM OFERUJEMY JAKO PAMIĄTKE PO 'Śłońcu" bilety filmowe z logo tego kina na emitowane w nim filmy.
Dzisiaj w kinie "SŁOŃSE" WYBURZONO PIWNICE ZNAJDUJĄCE SIĘ POD PODŁOGĄ ,NA KTÓREJ OSADZONE BYŁY FOTELE DLA KINOMANÓW.Z RELACJI ZATRUDNIONYCH PRZY ROZBIÓRCE PRACOWNIKÓW DOWIEDZIAŁEM SIĘ,ŻE TEREN W ŚRODKU KINA ZOSTANIE ZNIWELOWANY DO POZIOMU ULICY SOLANKOWEJ.BUDYNEK ZAŚ STANIE SIĘ SIEDZIBĄ KOLEJNEGO BANKU. SHT BASTION PRZEJĄŁ PLAKATY FILMOWE,KTÓRYCH CZĘŚĆ ZOSTAŁA PRZEKAZANA NA WYDZIAŁ DZICIĘCY INOWROCŁAWSKIEGO SZPITALA MIEJSKIEGO ORAZ DO ZAPRZYJAŻNIONYCH PRZEDSZKOLI.ZAINTERESOWANYM OFERUJEMY JAKO PAMIĄTKE PO 'Śłońcu" bilety filmowe z logo tego kina na emitowane w nim filmy.
Wysłany: Pią 31 Maj, 2013 16:01 Kino Słońce Hohensalza Kammer Lichtspiele Schauburg
Filmik już "wisi" na youtube jakiś czas (dostępny z naszej galerii również), ale nie było o tym mowy w tym miejscu więc zaktualizowałem, gdyby ktoś szukał
Przy okazji: jak nazywało się kino "Bałtyk" w czasie II W.Św.?