Wysłany: Pią 29 Sie, 2008 19:30
Kilka lat temu właziliśmy tam z kumplami.Z poczatku po linie z kotwicą na pierwsze piętro a póżniej zobaczyliśmy że wrota są zabezpieczone tylko na śrubę kaliber 32 ,więc przy najbliższej okazji przytargaliśmy dwa klucze francuzkie i zrobiliśmy ''drzwi otwarte'' .
Wysłany: Sob 30 Sie, 2008 13:54
Temat wątku schodzi na psy... i gołębie... Zamiast bić bezproduktywnie pianę, lepiej skoczcie z aparatami w teren i zróbcie aktualne foty tego miejsca, bo o to w tym miejscu chodzi: ZDJĘCIA, mapy, plany, stare widokówki, a nie bezsensowne dysputy o zwierzęcych fekaliach.
Wysłany: Wto 02 Wrz, 2008 19:43
orderek napisał/a:
to istna maszkara
Dla mnie po prostu zwykła przemysłówka. Tu nie potrzebne były w latach jej powstawania dodatkowe zdobnicze elementy. Ot, prostota i funkcjonalność.Niemalże ascetyzm wśród wież
Nawiązę do wiezy ciśnien na rąbinku-solanki. wstęp na ta wieże jest zabroniony bo tak nakazało władza miejska.Jesli zostanie ktos tam przyłapany przez policje, straz miejską lub pracowników pkp zostanie nałozona grzywna na niego wysoka!!!!!!!!! wiec ludzie uwazac tam, zeby nie było niespodzianki.
wieza cisnien w solankach na fotce.wstep wzbroniony pod kara nałozona przez władze miasta
To jest zdjęcie Wieży Ciśnien z Solanek od środka.Udało mi sie je zrobic 3 lata temu, gdy wieża bezproblemu otwarta była. Na potrzebe portalu udostepniam je. Była takze udostepniona na portalu Ino-online.
Wysłany: Sob 05 Gru, 2009 20:41
Widzę,że cały zestaw
Kiedyś się przymierzałem do serii zdjęć "4 pory roku" właśnie z tą wieżą w roli głównej... Do dziś czeka n realizację - zawsze przegapię owe pory roku... zawsze za późno po jakiejś
W tej scenerii zimowej wieża też wygląda majestatycznie Też tego dnia byłam z grupą" włóczykijów " pod wieżą.Oczywiście poszliśmy dalej w plener.Mróz koszmarny, zawierucha śnieżna.Było malowniczo.
Wysłany: Śro 13 Paź, 2010 12:16
Najprostsze rozwiązanie jakie może nastąpić.
Wielokrotne poruszana na tym portalu kwestia jej dostępności dla osób postronnych, kuracjuszy, mieszkańców. Wiązałoby się to ze sporymi kosztami adaptacyjnymi.
A tak, bez zbędnego nakładu finansowego sama przynosi profity za to że jest
Wieża widokowa - nowa odsłona:
Zabezpieczenie okien i jest gotowy maszt telefonii komórkowej
Temat przycichł więc czas zobaczyć czy coś się w jej okolicy zmieniło, a właściwie z nią samą...
Jeśli to drugie to obstawiam wykonawców Obszaru Gospodarczego po drugiej stronie torów gdyż podczas ich prac wieża była otwarta w godzinach ich pracy, nie wiem po co ? Prąd ciągnęli ? Wodę ? Odpływ ?
nie nie ,widac uszkodzenia , 2 dolnych kłodek nie ma są slady piłowania , pozatym widzial ktos jak ktos paskudnie zamurował okna na tak jakby1 pietrze wierzy? , wogole to od jakiego czasu woda nie jest pompowana do zbiornika?:)
Minęły trzy lata od czasu ostatniego postu w tym miejscu
No, za dużo się w krajobrazie nie zmieniło, to fakt, ale rozwinął się wątek poszukiwawczy "zaginionej wieży" -> W TYM WĄTKU na naszym forum.
Wreszcie prawdziwy powód dzisiejszego postu...
Wieża, w zasadzie niedostępna i do tej pory nie spotkałem zdjęcia z jej wnętrza, ani podobnej tego typu w Polsce
Tym bardziej miło mi pokazać wszystkim zainteresowanym kilka zdjęć:
Dla formalności widok z zewnątrz:
Komunikat:
Materiał widoczny wyłącznie dla zalogowanych użytkówników forum --- The material visible to registered users only forum ---
Podstawa wieży:
Komunikat:
Materiał widoczny wyłącznie dla zalogowanych użytkówników forum --- The material visible to registered users only forum ---
To co skrywają za sobą drzwi, czyli jej parter:
Komunikat:
I rzut oka na dół z drabinki:
Komunikat: