Wysłany: Sob 09 Sie, 2014 12:27 Chorwacja - wyspa Vis
Kumpel jeszcze z "piaskownicy" który dużo jeździ, dużo fotek pstryka, lecz ma mało czasu aby zaprezentować je na innych forach. Poprosił mnie o to abym w ramach prezentacji turystycznej, przedstawił jego fotki dotyczące różnych fortyfikacyjnych ciekawostek.
Z człowiekiem tym po raz pierwszy pojechaliśmy na MRU i ja zostałem w fotr-temacie już na stałe a on został sympatykiem tegoż własnie tematu.
Pierwszy album dotyczy pewnej ciekawostki na wyspie Vis w Chorwacji. Na tej właśnie słynnej wyspie na której Tito miał swoja główna kwaterę. Jak podają późniejsze przewodniki wyspa stała się większą bazą wojskową. Oto album prezentujący schron na okręt podwodny
Według kumpla relacji jeżeli chce się zwiedzić Chorwację to najlepiej robić to w maju lub we wrześniu. Bo i słońce wtedy mniej praży, ceny też mniejsze niż w sezonie i ludzi też mniej. A jeżeli chce się zobaczyć dużo fortyfikacji na ichnim wybrzeżu to jacht jest niezastąpiony.
Wysłany: Nie 21 Wrz, 2014 08:38
No, w końcu po to jest ten dział
Wielu z nas nigdy nie będzie miało szczęścia dotrzeć do tych czy innych miejsc
Tak więc alternatywą będzie podróż z autorem za pośrednictwem jego zdjęć
(jakaś rymowanka nawet wyszła )