Oglądaliśmy plenery w Sopocie (hotel Excelsior, Pensjonat Orient, spacer pani Heizer z panią Kluge), w Gdyni - (wybrzeże brytyjskie, dworzec w Stambule, droga do St. Gille) i oczywiście w Gdańsku - (Stambuł i wojenna gdańska starówka, szkoła Diderlicha, Dworzec Główny).
Wiadukt, pod którym przejeżdża Witte wioząc Klossa jest to wiadukt nad ulicą Hallera.
Chyba jednak tak. Obejrzeliśmy sobie wiadukt dokładnie, zgadza się co do jednego nita. Jeśli jesteś zainteresowany to poślę Ci moje zdjęcia w normalnym, niepomniejszonym formacie.
A za kilka dni zapraszam na relację z pobytu w Trójmieście z dołączoną galerią zdjęć na strony stawkologii.
W najbliższą sobotę 9.06 w Olsztynie Klub Miłośników Stawki zaprasza na zwiedzanie stawkowych plenerów. Będzie można zobaczyć plenery i obiekty z odcinków „Wiem, kim jesteś”, „Podwójny nelson”, „Wielka wsypa”, „Oblężenie” i „Spotkanie”.
Wysłany: Czw 16 Cze, 2016 13:01
Jhbsk, dzięki za te extra "tajne" miejscówki, nie wpadłbym na nie, że to te miejsca
Ostatnio będąc w Łodzi, oprowadzałem po kilku miejscach znajomych, m.in. po podwórku gdzie ktoś "przygarnął" numerek znad drzwi, który grał w filmie...