Wysłany: Czw 03 Gru, 2009 01:34 Drogi śmierci...
Dłuższy czas chodził mi po głowie ten temat...
Wszyscy mijamy je na co dzień... Cale plantacje przydrożnych krzyży, miejsc pamięci, ołtarzyków... Wszystkie wiążą się z cierpieniem... Utratą bliskich...
Z czasem znikają... Śmierć powszednieje, przechodzi się nad nią do porządku dziennego... Pamięć zanika... Ulotne chwile...
Pośród tych wszystkich wyrazów pamięci, które jeszcze są lub które powstaną są takie, które swą wymową potrafią wejść w pamięć...
Ich wyjątkowość polega na swego rodzaju przesłaniach... Pełnią misję...
Temat budzi emocje? Mam nadzieję, taka jego rola... Bo ma...
Pytasz,czy temat budzi emocje ? oj budzi ja w wypadku samochodowym straciłem przyjaciela 30 wrzesnia minoł rok ,do dzisiaj nie moge się z tym pogodzić...Zginoł w środę ,a w sobote bylismy umówieni na wypad, trzy godziny przed jego śmiercią z nim rozmawiałem,eh..... zycie brutalne..
Wysłany: Nie 25 Kwi, 2010 20:15
Niezbyt poczytny dział forum... z wiadomych względów...
Nie mniej jednak jest... i znakomicie komponuje się z jego mottem...
"Ocalić od zapomnienia..."
Tak jak jacekwoj3 napisał, ja również straciłem w podobnych okolicznościach kolegę z pracy... Od dłuższego czasu nie mogłem dojechać w okolice jego śmierci. W ostatnim czasie udało się.
Wrocław, "pamiątka" przy jednej z bocznych uliczek. Komentarz zbędny szczególnie w przypadku młodzieży która się po ciemku i po pijanemu zabawia na ulicy.
Po drugi komentarz też jest zbędny zwłaszcza że poza krzyżem i lampionami nic już tam nie ma bo nawet tablice ktoś ukradł.