Wysłany: Czw 21 Cze, 2007 20:25 Wałowa zmienia nawierzchnię
W ostatnich dniach trwają szeroko zakrojone prace drogowe na odcinku od ul.Kasztelańskiej do ul.Rzeżnickiej polegajace na całkowitej wymianie starej -XIX-to wiecznej brukowanej nawierzchni na nową.
Równoczesnie wymieniana jest stara infrastruktura podziemna.ŚWIETNIE (!!!)zachowany bruk wywożony jest w nieznanae mi miejsce.Z powodu awarii mej syberfotki nie mogę na razie dołączyć stosownej ilustracji owego bruku.Doskonała perspektywa z odsłonietym brukiem mozliwa jest do sfotowania od strony ul.Kasztelańskiej.Kto może ,niechaj tam bieży z maszyną fotograficzną i to uwieczni.:-)A nuż komuś kiedys to sie przyda :-)
Ps.Patrząc na ta ulicę w czasie tego remontu odnoszę wrażenie,że czas zatrzymał tam sie w miejscu kilkadziesiat lat temu-zero sklepów,reklam,szyldów,środków lokomocji,znaków,jakieś ruiny,niezabudowane parcele ,stare krawężniki ,no i ten bruk ...:-)
Wysłany: Pią 22 Cze, 2007 16:31
Większość cywilizowanych miast i do tego na poziomie inwestuje w renowację starych ulic i uliczek stosując właśnie powrót do bruku Tak jak Aldo powiedział, choćby ze względu na koszt rozbiórki pod awarię podziemnej infrastruktury...
Ciekawe,co nasi "geniusze" wymyślili za nawierzchnię na tej ulicy po wymianie starej infrastruktury ?:-) .Oby tylko nie wylali asfaltu czy podobnego głupstwa :-).
Wysłany: Pią 22 Cze, 2007 19:42
Byłem...szału to nie zrobiło.ogólny syf,kiła i mogiła...(czyli po staremu:) )Wszak to prace ziemne są dopiero wykonywane,ale mój opis dotyczy w ogóle tego zakątka.Wybitna antyreklama miasta No,ale to kraina latających noży i ogólny slums atack. co do samej inwestycji,to z tego co się zorientowałem wymieniają starą asfaltową nawierzchnię pod którą jest bruk, a nie brukową Taki mały drobiazg.Fotek nie robiłem-nie strawiłby tego aparat
Co do krytyki- hmm...grunt by była ona konstruktywna.wydaje mi się,że to co wnieśliśmy choćby tym forum, na którym od pomysłów dla "animatorów miasta" aż się roi,jest właśnie ową konstruktywną częścią owej krytyki. Poprzez wskazywanie zonków mam nadzieję że działamy inspirująco Psalmów piać bez podstaw nie będę Idąc dalej tym tokiem,to niestety przyznam,że całą pulę pomysłów "dla miasta" posiadamy poza tym miejscem.Ze względu na to,że to nie nam płacą urzędniczą pensję duża ich część nie ujrzy światła tego miejsca Uważam,że dość dawania pomysłów free.
Wysłany: Nie 24 Cze, 2007 17:10
slums atak padłam hehe
a co do krytyki, moze i ona jest konstruktywna, ale za mało osób ma możliwość jej czytania lepiej wplątać się dogazety jakiejś... tego politycy się boją: obsmarowania w gazecie
Wysłany: Nie 24 Cze, 2007 22:09
Bastion nie bawi się w politykę...A na czytelności forum również nam nie zależy Ci co wiedzą to wiedzą gdzie nas szukać... A czcze gadanie w prasie i wszelkie bicie piany nie wiele wnosi do sprawy Dla karierowiczów zawsze pozostaje zaangażowanie się w jakąś partyjkę lokalnego prowodyrstwa i już Można się spełniać w tej sferze Zauważ jak n iski poziom reprezentują fora lokalnych stron internetowych Jawna słoma z butów... I nawet wstyd za coś takiego,bo to czytane jest w "szerokim świecie"
Wysłany: Pon 25 Cze, 2007 11:42
Te "lokalne" to jakieś info.pl czy ino-onliny Tak schizole dają upust swoim wyobraźniom Do tego dochodzą jeszcze podpisy/komentarze pod "newsami",z których większość to wyniki meczów i konkursy kredkowe w domach starców
Wysłany: Pon 25 Cze, 2007 11:45
te, rzeczywiście mam gdzieś tam konto założone.... tylko nie pamietam już z jakiego maila.... hmmm..... ale wolę tam nie wchodzić teraz, bo kiepsko przykładam się do swoich nowych obowiązków i nie byłabym w stanie obronić wszystkich pomysłów pewnie ale cichoooooooooooo-sza