Wysłany: Sob 27 Paź, 2007 18:13
Sypniewo woj. Mazowieckie?? nie!
Jest to zaraz pod Bydgoszczą, jeszcze przed Stryszkiem.
Tłumaczę jak tam dojechać/dojść....
wjeżdamy do BDG, koło Carefura jedziemy prosto a potem na pierwszych światłach w prawo. Jedziemy na Glinki, aż do Stadionu Chemika, tam skrecamy w prawo na ulicę Rozłogi, samochód zostawiamy pod domem nr 11 <moj rodzinny domek> i dalej pieszo idziemy do końca tej ulicy, wchodzimy w las, pierwsza ścieżka w prawo, potem druga w lewo, następnie jakieś 2-3 km wąską wydeptaną ścieżką, która będzie się powoli poszerzać.... kilka górek, szlakiem niebieskim i czarnym <bo tam się one łączą> i jesteśmy przy pomniku...
do okoła las, warkot samochodów niestety tam dochodzi, ale ptaków to nie odstrasza. Kiedyś Was tam zabiorę, jak będziecie grzeczni
Samochodem nie można dojechać bo na trasie od Stryszka do BDG siatki zatrzymujące zwierzątka zamontowali :/
Wysłany: Sob 27 Paź, 2007 21:21
No,bez tej nawigacji pies z kulawą nogą z pozamiejscowych osób by nie trafił Swoją drogą to typowo lokalne miejsce pamięci o którym pewnie i niewielu bydgoszczan wie
Widziałem i doskonale znam. Mieszkałem przy ul. Rysiej więc prawie codziennie chodziłem tam na spacery z psem. Dla mnie równiez to bardzo szczególne miejsce.