Wysłany: Wto 17 Lut, 2009 01:34 Foto - zabawa - gdzie to jest... ?
Witam w mam nadzieję nowym ciekawym temacie (skromnie:) )
Chciałbym żebyśmy w tym miejscu pobawili się trochę w poznawanie miasta poprzez spostrzegawczość.
Otóż zabawa polegać będzie na zamieszczaniu przez forumowiczów zdjęć miejsc, które mają być zadaniem-zagadką dla pozostałych do odnalezienia w terenie/identyfikacji itp.
Ciekawych detali architektonicznych jest tyle,że spokojnie tematu powinno wystarczyć na dłuuugie lata Rzecz jasna wszystko zależy od Waszego zaangażowania
No cóż... To tyle tytułem wstępu. Na początek z mojej strony "coś" i obligatoryjne pytanie "Gdzie to jest ?"
Wysłany: Wto 17 Mar, 2009 02:21
Hmm... Myślałem, że większym wzięciem będzie się cieszył ten wątek Hej, ludzie, co Wy?! Nie dość, że nikt poza Raisą nie podjął wyzwania to jeszcze cisza w temacie? Nie ma nic ciekawego w tym mieście do pokazania w tej formie bądź zachęcenia do odkrywania przez pryzmat zagadki barwnych zakątków miasta? No ruszcie gitary wreszcie!
Na poprzednim zdjeciu bylo ułatwienie wystarczyło sie dobrze wpatrzyc.Teraz z innej perspektywy, widok z ulicy szymborskiej, okolica szymborze.Moze teraz cos wam przyjdzie do głowy
Gratuluje admnistratorowi portalu był pan najblizej odpowiedzi.ten lasek to taka znana miejscówka w szymborzu.Widoczna gdy jedziemy ul.szymborską w strone szymborza, i dojezdzamy do dawnych zakładów odzieżowych.Pierwsza fotka ukazuje ten lasek , zagajnik od polnej drogi miedzy miechowicami a cmentarzem św.Mikołaja.Co tam jest poza nieporządkiem po butelkach od procentowych napojow, porozrzucanych smieci,, raczej widok na os bajke i szymborze czy inne obiekty w Inie. Dam jeszcze inna zagadkę, tym razem nie bedzie to Inowrocław juz.ten obiekt co ponizej jest to pierwszy model elektrowni wiatrowej w naszym rejonie.Wiatrak jest mozna tak powiedziec zabytkowy.Stoi w odległosci 10 km od Inowroclawia,w obszarze pomiedzy Inowrocławiem a Dąbrową.Pytanie brzmi jak nazywa sie dokładnie ta miejscowośc w ktorej stoi ten cud techniki???/
Odpowiedz z powyższym wiatrakiem jest juz na forum. A teraz kolejna zagadka. Tym razem jest to jedna z stacji kolejowych w Inowrocławiu, ale nie osobowa lecz towarowa, nalezy pod jeden z zakladów, zlokalizowana na południowym zachodzie miasta.Pytanie brzmi jaka jest nazwa tej stacji no i gdzie to jest???
ps patrzec na fotke dokladnie i dobrze ja analizowac.Są na niej podpowiedzi....
drFaustus, blisko ale nie ten rejon to nie jest wagonownia.Niestety na tym zdjeciu logo zakładu jest zbytnio i praktycznie niewidocznie.wgłebi stoją wagony , moze one dadzącos do pomyslenia, no i powiem to jest stacja kolejowa najlepszego zakładu naszego.... Czy li ponowie pytam sie jaka to stacja no i gdzie to???
drFaustus Uznaje ci tą odpowiedź.byłeś teraz juz bardzo blisko. Masz racje to jest zaplecze zakładów chemicznych a konkretnie Stacja Chemia przy ul.Bagiennej.
drFaustus, nie wiem na twoja zagadkę nie kojarze tego obiektu. Ponizej moja propozycja, i powiem szczerze że prosta Standartowe pytanie ... jak nazywa sie ten obiekt i gdzie to jest???? Jesli ktos zna nazwe ulicy moze napisac
RobertM, niezupełnie . Ta fotka jest mojego autorstwa i faktycznie byla na portalu ino-online.Moge sie upomniec o prawa autorskie przeciez. Co do raisy i dr faustus zgadza sie to jest stacja rąbinek i ul.Budowlana oraz niew spomninial nikt z was ze to jest głowna trasa kolejowa z jedna z wielu w Polsce - Magistrala Węglowa
czy wchodza wam zdjęcia na portal???/ bo mi jakos nie jakby cos z serwerem mial portal fotosik
EDIT by ADMIN: Pytanie tego typu, uwagi, problemy techniczne, proszę zadawać w stosownym i ku temu przeznaczonym miejscu - w dziale technicznym ->http://www.stowarzyszenie...slugi-forum,37/
Mamy wiosne,ale znając życie wszyscy wolą lato Więc moja kolejna zagadka będzie taka historyczno-wakacyjna. Gdzie to jest??? Niestety nazwy jeziora i miejscowości nie podam Ale podpowiem że to jest okolica Inowrocławia. Dodam także ze obecnie znajduje się tu dzikie kąpielisko,ale powiem że ta miejscowośc wchodziła dawno temu w skład Księstwa Gniewkowkiego. Więc pytanie co to jest i gdzie to jest
Jakiś czas temu było głośno o tym, że chcą jednak remontować. A jednak nadal nic nic .... Z tego co pamiętam właścicielem jest jakaś Spółdzielnia Inwalidów z Bydgoszczy czy coś takiego ...