Wysłany: Wto 04 Lut, 2014 21:52
No, to skoro mamy taki temacik, to dla formalności przypomnę, że na forum jest temat w regionalnym dziale poświęconym kinu "Słońce" --> TUTAJ
Kurczę, nie fociłem w Łodzi tych miejsc
Wysłany: Pią 04 Kwi, 2014 11:39
To jakaś architektoniczna ciekawostka
Przy jakiej ulicy to cudo zlokalizowane?
Ok, poszukałem... ul. Nawrot
I faktycznie, w historii tego miejsca znajduje się „Dom Kultury Milicjanta”, który powstał w 1967 roku na miejscu zburzonego kościoła baptystów
Byłem tam kiedy funkcjonowało jeszcze kino Nie pamiętam na czym...
Dalej, idąc w kierunku ul. Kilińskiego po prawej stronie był taki kultowy sklepik "sprzed stu lat", w którym zaopatrywałem się w korki (do korkowca, nie do butów ) i wiele innych sentymentalnych współcześnie zabawek (m.in. ludziki z gwiezdnych wojen i inne "gumiaki" )
Masz może zdjęcia z dalszych zakamarków tej ulicy?
Byliśmy w tym kinie na Winnetou, i wielu innych westernach.
[ Dodano: Wto 10 Lut, 2015 07:35 ]
Tak obecnie prezentuje się dawne kino "Rekord" Było to dość "skromne" kino.Będąc w środku w sklepie spotkałam okolicznych mieszkańców którzy bywali widzami tegoż kina. Ja miałam okazję być w tym kinie kilka razy.Utkwiły mnie w pamięci te skrzypiące krzesła
Łódz, ten budynek kina "Stylowe" już jest w temacie kin. ale mam aktualne fotki z tego miejsca.
[ Dodano: Wto 06 Wrz, 2016 10:32 ]
Jak wida c otoczenie kina wyglada zupełnie inaczej.Wyburzono wiele kamienic, pobudowano nowe bloki.A fasada kina ma ponoć się zostać.Czas pokaże czy się uchroni.