Wysłany: Nie 25 Maj, 2014 09:28 Różne inne zabytkowe urządzenia
Dwa takie zabytkowe urządzonka już na pewno. choć może jeszcze na niektórych jednostkach żeglugi śródlądowej się używa. Stoją sobie na ul. Wybrzeże Wyspiańskiego we Wrocławiu, w sąsiedztwie rektoratu politechniki.
Na przeciwko po drugiej stronie Odry jest Przystań Zwierzyniecka, ZOO, a dalej Hala Stulecia (lub Ludowa bo ta nazwa też u ans jest używana).
Ale zabijcie mnie nie pamiętam dokładnie jak się to nazywa i do czego to służy. Byłem co prawda w Marynarce Wojennej, lecz tam były inne cuda techniki urządzeniowo-pływającej. Mogę się najwyżej domyślać że w drugim przypadku mamy do czynienia z maszyną do przenoszenia łańcucha kotwicznego lub liny cumowniczej.
super kolekcja. A tak na marginesie gogo, czy ta hala nazywa się Ludowa czy i naczej, dla mnie jest cudowna. Wspaniała architektonicznie. Byłam w środeczku, co za wrażenie. A tak prawdę mówiąc, Wrocław to śliczne miasto. Tam u was trzeba mieć sporo czasu, sprawny aparat i dobrego przewodnika. i w miarę dobrą pogodę. i prawie jest już pełnia szczęścia.
Wysłany: Wto 17 Cze, 2014 18:51
To narzędzie jest u mojej babci na ogródku. Lubię się nim bawić jak jestem na ogródku.
Wiercę nim dziury w deskach i w pniu na którym tata drzewo rąbie.
_________________ Trusiak-Gogowicz syn Gogo-Dimpka