5 stawów w rejonie lotniska i Jacewa, przy ul.Jacewskiej.Kompleks zbiorników na Kozłówce był wykorzystywany jako wstępna oczyszczalnia (osadniki) inowrocławskich ścieków, które Smyrnią i odnogą Kanału Smyrni, były odprowadzane do jeziora Mielno koło Pakości. Nie wiem jak jest obecnie i czy oczyszczalnia przejęła wszystkie ścieki.Obecnie miejsce słuzy do spacerów, opalania sie i łowienia ryb
Ponieważ należę do ludności napływowej nie miałam okazji zobaczyć tej okolicy.Wygląda na zdjęciu dość uroczo.W nie długim czasie muszę dotrzeć do tego uroczyska. :wink:Bywałam w okolicy Jacewa ale tego miejsca nie widziałam.
Sama tzw kozówka nie lezy przy samej ul.Jacewskiej , widok na nia zasłaniają domy zlokalizowane przy niej. Dojscie zapewnia droga odchodząca od ul.Jacewskiej.Skrecamy w lewo kawałek za domem brata alberta, wujdziemy na pierwszy stawek.Druga droga idzie od Błonii. Dochodzimy do pomnika ofiar obozu i dalej poruszamu sie prosta drogą mijajać tyły jednostki wojskowej i szkoły nr 16 potem.Zas za szkoła poruszamy sie nadal drogą polna nigdzie nie skrecając, idziemy w gestych zaroslach trzcin. wychodzimy na miejsce widoczne na zdjeciu. jest to dawne kapielisko na kozuwie w latach 90-tych a nawet wczesniej.Niestety zagineło ono obecnie
No no ciepło tylko ze widoki opalających sie kobiet nago nie ma juz zbytnio przy wodzie wrecz wogole.teraz mozna je spotkac kawałek za kamieniem gdzie stoi zawor gazowy.Popatrzec dokladnie moze bedziecie mieli szczęscie.....