Wysłany: Pią 15 Sie, 2008 18:40
Mam jedna fote z wnętrza tego grobowca ale niewiele na niej widać.Jakiś rolnik sukcesywnie wrzuca tam różne śmieci.Za kilka dni postaram sie to oczyścić i wtedy zrobie fotki.Dziękuje wszystkim za uznanie.
Najciekawszy cmentarz moim zdaniem jest w Jezuickiej Strudze.Fotki oczywiście będą ,jak tylko pogoda dopisze.
Ta luzem leżąca kość to koniec wędrówki człowieka po tym ziemskim padole.Szkoda że została ta kość tak samotnie pozostawiona.Ale foty świetne.Oglądam z zainteresowaniem.Sama też szukam takich miejsc.Ostatni zapomniany cmentarzyk,bardzo zarosnięty spotkałam za Toruniem w małej lesnej osadzie.Ale nie miałam czym zdięcia zrobić a szkoda.
Wysłany: Nie 17 Sie, 2008 14:58
Raisa,podaj namiar tej miejscowości to może ja zrobie jakies fotki.Miałem zamiar jechać pod Toruń uwiecznić cmentarz bohaterów Armii radzieckiej więc moge nadrobić pare kilometrów
Co do postu Krawca ,to dużo grobów jest rozkopanych.Niewiadomo czy w wyniku ekshumacji czy mamy doczynienia z czymś gorszym...Nie wszyscy mają szacunek dla zmarłych i historii...
....i potwierdzam że palenie szkodzi ...ale cóż....na coś trzeba umrzeć
W Inie ostatnimi dniami kwitnie handel ludzkimi czaszkami z XV wieku,wykopanymi w centrum solnego grodu,to co się dziwić ,że cmentarne hieny rozkopują groby w lasaach w poszukiwaniu nie wiadomo czego(bo chyba nie skarbów???)Studenci medycyny muszą się przecież na czymś uczyć anatomii... .