Kiedy byłem na otwarciu ekspozycji, nie spodziewałem się, że będzie mi dane poznać/zobaczyć ówcześnie jeszcze żyjącą legendę polskiej archeologii, Panią Aleksandrę Coftę-Broniewską.
Ponad dwadzieścia lat temu stałem się posiadaczem kilku jej publikacji, m.in. dot. klasztoru franciszkanów w Inowrocławiu, stąd moja wcześniejsza "znajomość" jej dorobku
Nie wiem jak ekspozycja prezentuje się aktualnie, ale na samym otwarciu było tak, jak na poniższych zdjęciach:
Komunikat:
Materiał widoczny wyłącznie dla zalogowanych użytkówników forum --- The material visible to registered users only forum ---
osobiście miałem okazję współpracować z panią profesor przy wykopaliskach najpierw w Kruszwicy a potem w Kruszy Zamkowej pierwotnie jako szpadlowo-szypowy następnie jako obsługa techniczna wykopalisk tj.mycie, spisywanie , nakładanie siatki, wymiarowanie to było hobby i zarabianie na wakacje.