Wysłany: Pią 27 Kwi, 2007 01:26
Ale gratuluję czujności,bo ja niestety nie wstrzeliłem się w jej utrwalenie! Stała sobie,az tu nagle nie ma!Nauczka na przyszłość Kolejna ,to fakt...
Wysłany: Wto 16 Wrz, 2008 00:58
Odkurzę jeszcze temat tego ostatniego budynku, bo trafiłem na niego w kadrach wykonanych ze ś.p. SP nr III Czyl foty robione budynkowi, którego nie ma z również już nie istniejącego Cóż za zgodność historii...
odnalazlem stara plyte z fotkami wiec jest takze filmik z domu Wagi Miejskiej jak i powyzsze zdjecie.tak myśle...ze wielkia pamiatka jest robienie sobie fotografii na tle czegoś co za pare miesiecy moze zniknąc z powierzchni ziemi....a w Inowrocławiu bardzo łatwo o takie miejsca.jutro mam czas po pracy wiec podjade i zapodam foty "piersiastej husarii"
Widać tu rozbiórkę budynku Staszica 25. Bardzo ciekawa jest skarpa (mur) między tą posesją, a podwórzem, gdzie było kino Bałtyk. Jest to zapewne miejsce, gdzie przebiegał mur obronny. Ciekawe czy znalazły by się jakieś pozostałości. Puste miejsce w sam raz do przeprowadzenia badań archeologicznych.