HiCube, tak fotografując ten wiatrak to pomyślałam o Tobie. Zrobiłeś mnie ucztę dla oczu swoimi fotkami tych wiatraków. A ten skansenik to jakaś prywatna działalność. Mają sporo innych fantów, ale o nich póżniej.
O jak miło . Przyjdzie wiosna będą wiatraki. Mam już 3 na oku. Jeden będzie kawiecień - maj, drugi pewnie w wakacje, a trzeci jeszcze nie wiem , ale będą. Powiem że z chęcią bym pomógł przy remontowaniu tego koźlaka
Witam,
nowy użytkownik tego forum się kłania. Jestem fan(atyki)em młynów wietrznych w Polsce.
Wiatrak z tego skansenu ma założone skrzydła. Jeszcze we wrześniu ubiegłego roku ich nie było. Można to zobaczyć na filmie opublikowanym na stronie internetowej "Szlaku Ginących Zawodów", bo tak się zwie ów skansen.
Przy okazji zapraszam do obejrzenia mojej witryny poświęconej wiatrakom w Polsce - www.kurrcze.pl
Wybaczcie mi jeżeli popełnię jakiś błąd lub złamię regulamin, ale nie zdążyłem się jeszcze rozeznać. Ważna wiadomość dla miłośników młynarstwa:
III Spotkanie Miłośników Wiatraków i Młynów Wodnych
Serdecznie zapraszamy wszystkich sympatyków dawnego młynarstwa na III Spotkanie Miłośników Wiatraków i Młynów Wodnych. Spotkanie odbędzie się 20 września 2015 r. podczas Festynu Młynarskiego w Muzeum Młynarstwa w Jaraczu. Chcielibyśmy, aby to spotkanie, podobnie jak wcześniejsze, przyczyniło się do: poznania i integracji środowiska pasjonatów wiatraków i młynów wodnych, wymiany doświadczeń, podzielenia się swoją pasją z innymi. Zachęcamy wszystkich pasjonatów dawnych młynów, aby w miłej atmosferze porozmawiali o swoich zainteresowaniach i wymienili się doświadczeniami. Osoby i organizacje chcące przedstawić swoje zbiory, prezentacje multimedialne, referaty itp. prosimy o kontakt z Muzeum Młynarstwa w Jaraczu.
Kontakt: Mateusz Klepka - jaracz@muzeum-szreniawa.pl, tel. 67 261 05 15, kom. 500 206 335.
_________________ Mleko, wiesz pan, ma najszybszy transport. Inaczej się zsiada.
Wysłany: Nie 23 Sie, 2015 22:29
Miło Cię powitać
Nie jesteśmy forumowymi fundamentalistami, a zatem nie masz się o co martwić - nie ma czego wybaczać
Cieszymy się z każdej możliwości poszerzania horyzontów wiedzy, tak więc wielu zapewne zajrzy na Twoją stronę, będącą istną skarbnicą