Wysłany: Pią 01 Maj, 2009 22:30 MAJ - Galeria konkursowa
Piękne lato mamy tej wiosny! Być może zaowocuje to Waszymi niepowtarzalnymi miejscami uwiecznionymi na zdjęciach?
Miejsce na majową edycję gotowe, tak więc do wklejania!
pancerstonka Gość
Wysłany: Sob 02 Maj, 2009 01:51 Maj-galeria konkursowa
W kwietniu się nie popisałem nie oddając głosów na fotkę miesiąca,za co przepraszam forumowiczów,ale naprawdę nie miałem głowy i zbyt mało czasu, i choć to nie jest tak naprawdę wytłumaczenie,myślę że mogę liczyć na pobłażliwość i wyrozumiałość... dlatego też postanowiłem rozpocząć kampanię majową i wstawiam fotkę,która to upewniła mnie w zakupie lustrzanki cyfrowej... oczywiście miejsce znane i lubiane...
Zamieszczam zdjecie naszego "bobaska" i kadr z prac rewitalizacyjnych nad nim jest to pólkaponiera Lini Mołotowa Przemyskiego Punktu Opotu ktorą dzierzawimy od kwietnia tego roku jako "Stowarzyszenie - Kaponiera Przemyski Obszar Warowny " naszych planach jest umieszczenie w niej malego muzeum zwiazanego z Linią Mołotowa.
Stary, normalnie obudziłeś się w sam raz przed głosowaniem Ale Gloria za to i tak
Fota super
Miałem troszke problemów więc nie miałem czasu aby wejść. Cieszę się że udało mi się zdążyć wstawić foteczke. A czy fota jest taka super to okaże się przy głosowaniu. Pozdrawiam wszystkich!
Wysłany: Pon 01 Cze, 2009 14:57
Korzystając z okazji na chwilę przed ogłoszeniem wyników,
z Okazji Dnia Dziecka wszystkim użytkownikom forum Wszystkiego Najlepszego
A teraz wyniki całościowo (było trochę więcej czasu na liczenie więc są):
drFaustus - 4 5 0 4 4 4 4 4 4 4 3 5 4 =49
general - 4 5 2 3 5 1 2 3 5 4 4 4 4 =46
jacekwoj3 - 3 4 3 3 3 3 4 3 4 4 2 2 5 =43
akwarium - 3 4 5 4 0 2 4 2 4 3 2 4 3 =40
kazet-kz - 1 3 4 3 5 2 2 5 3 3 4 2 3 =40
pancerstonka - 3 3 3 3 3 3 2 4 5 3 3 3 0 =38
Raisa - 2 0 2 3 4 2 3 2 4 4 3 3 3 =35
Tym samym gratuluję wszystkim uczestnikom naszej zabawy ciekawych zdjęć, z których każde ma swój niepowtarzalny urok i charakter! I prawdę pisząc wybieramy pomiędzy samymi ciekawymi ujęciami/miejscami!
Na koniec chciałbym poinformować o obowiązujących zmianach jakie zostają wprowadzone od następnego miesiąca, czyli od głosowania w czerwcu.
Liczne sugestie jakie do mnie docierały, związane były z trudnościami w ocenianiu zdjęć i kontrowersjami jakie one budziły. Tak więc by uniknąć dylematów z ocenami, skorzystamy z mechanizmu jaki obowiązywał podczas głosowania na zdjęcie roku. Są przejrzyste, pozwalają na natychmiastowe pozycjonowanie zdjęcia przez oceniającego poprzez każdorazowe przyznanie tylko jednej oceny z danego pułapu.
By ułatwić ocenianie oraz zmobilizować niezdecydowanych do wrzucenia fotek do naszej zabawy, ustala się ostateczny termin wstawienia zdjęcia do 25 dnia każdego miesiąca. Po tym dniu następuje już wyłącznie ocenianie wg zasad, które dla przejrzystości poniżej przypomnę:
Zasady oceniania:
- W konkursie bierze udział ilość fotografii, której liczba zostaje określona do 25 dnia każdego miesiąca, w którym to zamykamy zgłoszenia;
- Liczba fotografii określa skalę punktacji. Dla przykładu: zgłoszonych zostaje 7 zdjęć - skala ocen jest od 1 do 7 pkt.
- Każdy zarejestrowany użytkownik forum może przyznać stosowną ilość punktów od 1 do górnej wartości określającej liczbę zgłoszonych zdjęć pkt za zdjęcie (wg naszego przykładu skala ocen od 1 - 7).
- Każde zdjęcie musi mieć przyznaną ocenę.
- Oceny nie mogą się powtarzać, tzn. jedna ocena może być tylko przyznana jednej fotografii.
- najlepsze wg oceniającego zdjęcie otrzymuje max liczbę punktów, pozostałe coraz niżej.
- autor zgłoszonego zdjęcia nie może przyznać sobie max liczby punktów, stąd też by wypełnić regulamin i zapis o ocenie każdej fotografii, przyjmuje się, że w stosunku do własnego zdjęcia przydziela 1 pkt.
Mam nadzieję, że przejrzyście zostały zebrane powyższe informacje, zwłaszcza, że dla niektórych osób (biorących udział w głosowaniu na zdjęcie roku) nie są one całkiem obce.
Cieszę się, że nasza zabawa trwa i mam nadzieję, że jest ona dla Was po prostu zdrową zabawą
Aha, jeszcze jedna sprawa (również w oparciu o Wasze sugestie):
Wprowadzamy do zgłoszonych zdjęć obowiązkowy opis co ono przedstawia.
Zawsze milej się ogląda coś, o czym wiemy na co patrzymy, gdzie można to spotkać itp... W końcu to swego rodzaju wirtualne podróżowanie
Jeszcze raz gratuluję wszystkim uczestnikom i zapraszam do edycji czerwcowej