Wysłany: Nie 20 Kwi, 2014 20:52 Słupy elektryczne/telefoniczne
Oto dwa takie jeszcze drewniane z centrum Wrocławia a dokładnie z rejonu byłego placu targowego przy ul. Zielińskiego. Pierwsze zdjęcie pokazuje pierwszy słup stojący bliżej byłego placu targowego w sąsiedztwie punkty skupu złomu i makulatury. Trzy pozostałe to drugi słup przy podwórku przyległym do ul. Kolejowej.
Na dwóch zdjęciach w tle widać tzw. "Szkieletor", czyli budynek biurowo-parkingowy który został rozpoczęty i nie dokończony. Z okien każdego pociągu jadącego na dworzec główny od strony: Warszawy (bo obwodnicą kolejową), Poznania, Zielonej Góry, Legnicy czy Wałbrzycha widać go jeszcze lepiej.
Temat jest szeroki i pod tą nazwa telefoniczne też myślę że się mieszczą. Powiem tak, ja problemu nie widzę. Lecz nie wiem jak poprawić nazwę tematu dodając słowa " i telefoniczne" jeżeli oczywiście jest taka potrzeba.
Wobec tego uważam że osobnego tematu o słupach telefonicznych nie trzeba zakładać i dodawać zdjęcia tamtego rodzaju słupów tutaj. A tak "po chłopsku rozumując" to czym się one na oko różnią?
A oto drugi, ten dla odmiany mieści się bliżej centrum wsi.
I jego góra. Górne częśi słupów na tle nieba wychodzą jednak bardzo ciemno i niewiele widać z ich samej struktury. Nie ulega jednak wątpliwości że oba są na pewno drewniane. W tamtej okolicy jednak po wsiach takie można spotkać i to praktycznie w każdej wsi.