Wysłany: Nie 24 Sie, 2008 20:52
Koniecznie Polecam każdemu pasjonatowi tematu, zwłaszcza że to perełka na światową skalę - zresztą jak zwykle z obiektami w naszym kraju - prawdziwe eldorado!
Postaram się wrzucić kilka fot zza bramy, niestety nie mojego autorstwa
I tym bardziej przykro, że nawet nie podam autora ani skąd wziąłem, bo to sprzed kilku lat zbiór z sieci Więc jak gdzieś je namierzycie, poproszę o link
Byłem tam ale mogłem obejrzeć tylko z zewnątrz. Z tego co się dowiedziałem to ta oto twierdza dostała dotacje 1mln zł z Uni Europejskiej na jej modernizacje. Niewiem jak was ale mnie ta nowinka ucieszyła
Wysłany: Nie 21 Wrz, 2008 11:25
Te remonty to już 10 lat trwają No, ale jak widać na w/w zdjęciach, coś tam się dzieje, więc jest szansa, że rozkwitnie na nowo Zapewne jakaś baza noclegowa powstanie za odpowiednią cenę. Mnie tam się podoba.
Znając życie kupi to ktoś za grosze i zrobią tak jak w zamku w Golubiu Dobrzyniu. Część do zwiedzania z przewodnikiem a dalej restauracja i pomieszczenie na jakieś wesela do tego hotel
Powiem że wreszcie udało mi się zwiedzić Twierdze !!!
Przewodnik mnie oprowadził, zdjęcia porobiłem, ale powiem że jeśli chodzi o tą kase którą dostali to nie wiele jest tam zrobione. Przewodnik mi mówił że pracują nurkowie w wodzie i że to od tamtej części zaczęli ten wkład finansowy. Foty będą na dniach
Ja byłem kilka dni temu i już jest po tzw. remoncie choć nic od środka nie zrobili. Przewodnik i gość od biletów tłumaczyli się tym że nurkowie robią fundamenty pod wodą. Więc mnie ciekawi że jak działali pod wodą to po co zamknęli całą Twierdze? No ale moje zdanie jest takie żę nic nie zrobili a kasą się podzielili. Jak znajde chwilkę wolną to wrzucę zdjęcia ze środeczka i jak płynąłem statkiem to również mam od strony wode. Foty na dniach
To tak jak mówiłem byłem w tym miesiącu w Twierdzy Wisłoujście i pozwalam sobie wrzucić obiecane foteczki. Wrzucę je na dwa razy bo niewiem ile można dać na raz.
I tak dzięki Waszym fotką, pozwiedzałam sobie twierdze siedząc w fotelu. Też miałam pecha, jak już dane mnie było dotrzeć pod twierdzę, a tam niespodzianka remont.
Na dzień dzisiejszy można wejść do środka a nawet jest przechadzka z przewodnikiem. Raiso bardzo się cieszę że podobaja ci się moje zdjęcia i ciesze się że mogłem się nimi z wami podzielić
Wysłany: Wto 17 Gru, 2013 19:19
Druga fotka extra
Przy okazji aktywowałem nieczynne dotąd zdjęcia z poprzedniego forum (m.in. Slasha i Generała), tak więc mamy teraz pełniejszy przegląd tematu