Wysłany: Wto 10 Cze, 2008 00:59
No to jedziemy dalej z archiwizacją mijającego czasu. Ten budynek też od nas odszedł... A był to jeden z nielicznych już dzisiaj "gadżetow" związanych jeszcze z prymitywną formą zabudowy centrum miasta...
w Ustce przy ul.Czerwonych Kosynierów.a przy ul.Marynarki Polskiej ( głowny deptak ) znajduje sie tez opuszczony od wielu lat dom ktory w zeszlym roku w znaczacym stopniu strawił pożar...jednak przygotowywane sa prace pod rewitalizacje
I tak na naszych oczach w zawrotnym tempie zmienia się Inowrocław.Niedługo sami nie poznamy miasta w którym dane jest nam mieszkać.Ale fotki Amon są o key. Choć są smutne...
Ale to nasze miasto to dziura,gdzie byli gospodarze jak wyburzą te stare kamienice to miasto straci klimat to będzie taka Nowa Huta.dZIĘKI wam panowie za uwiecznienie tych zgliszczy
Macie chłopaki refleks-pogratulowac! .Ale miasto przez to nie ucierpi a będzie ładniejsze i budynki będą masywniejszę i nasze nasze pra-pra wnuki będą zachwycac się tym co teraz budowane
Piękny budynek był, z żółtej orłowskiej cegły, spaprany przeróbkami (chyba w latach 80-tych). Przedwojenne "Miejskie ogrody" po wojnie MPGK ZZM (nie tylko zieleń, ale nyskę karawan też mieli). Wcześniej była tu stacja pomp - ujęcie wody dla miasta - w epoce przed Trzaskami., a obok śmigał pociąg do Kruszwicy. Dziwne,ze nie wpisany do rejestru obiektów zabytkowych, gdzie znajdują się budynki z iat 30-tych XX wieku i osławione slupy ogłoszeniowe postawione przed dwudziesty laty
Przyznam,że nie żal mi większości budynków,które nie były cudem architektury.Stały i straszyły od dłuższego czasu.Lepiej faktycznie dobrze zagospodarować miejsce po wyburzeniu.
Ten budynek miał swój klimat dopóki nie wstawiono wielkich plastykowych okien. Przywracając mu poprzedni wygląd , usuwając szpecące przybudówki i stawiając w to miejsce nowej jakieś gustowne można by tu zrobić jakąś kawiarnie, klub. Park się powiększa, nowa cześć nie może być jakąś pustynią.
http://www.bastion.websit...in_roz_sol2.jpg Hmm gdzi eten budynek sie znajdował dokładnie? , ja zwiedziłem podobny tam gdzie był ogrod botaniczny ciekawe czy ktoś znim coś zrobi bo poki co jest to siedlisko kloszardów , pamietam jeszcze taki domek który był na terenie gdzie stoi teraz deichmann w okolicy garazy gwarków
Wysłany: Sob 29 Paź, 2011 12:49
Hmm... to już 1...2... trzecie wcielenie mostku jakie pamiętam
Szkoda, że przy tej okazji nie pomyślano nad postawieniem na swoim miejscu domku dla ptaków (tego "pływającego", pomiędzy mostem a "domem do rozbiórki".
Fotki z budowy jakieś też masz?
Może z odsłonięcia? (te - uroczystości - zawsze są w godzinach mało przyjaznych osobom pracującym... Za to podczas godzin pracy samych otwierających ).
RĄBIŃSKA 1 znika .... kto żyw zdjęcia robić ... wcześniej myślałem że tylko suterenę burzą a dziś ... już front tego budynku z widokiem na stawek zaczęli obalać
Ciekawostka, z tego co mówił jeden z pracowników rozbiórki, na jednej z beli drewna widniała data 1929.
Wysłany: Nie 03 Lis, 2013 16:34
Blogujemy dalej...
Dla mnie kawałek "mojej historii", gdyż tutaj stawiałem pierwsze kroki jako kierowca...
Dziś już tego miejsca w kształcie zachowanym na poniższych zdjęciach nie zobaczymy...
Wysłany: Sob 07 Lut, 2015 18:43 rozbiórki w Inowrocławiu budowle znikające miasto
Długa pauza w tym wątku..., a przecież tyle się dzieje
Hmm... to może tak dla rozbudzenia z zimowego letargu szybka fotka:
Gdzie to/co to i jak to to się ma dzisiaj?