Wysłany: Pon 05 Sty, 2015 16:25 Dodaj swoje zdjęcie na stronę główną!
Nowy Rok -> zmiany...
Konkurs "Zdjęcie miesiąca" został przekształcony w niezobowiązującą formułę 'Dodaj swoje zdjęcie na stronę główną !'
Od początku roku na stronie głównej forum pojawiają się w formie losowej zdjęcia, które do tej pory znajdowały się w różnych tematach.
Zasady są proste. Każdy kto zechce, by zdjęcie zostało dodane do losowej maszynki, składa swoją foto propozycję w tym miejscu, wklejając zdjęcie.
Administrator forum, po ewentualnej akceptacji, dołącza je do funkcjonującej już puli, informując o tym fakcie stosowną notatką w edytowanym poście zgłaszającej osoby.
Dla formalności odsyłam wszystkich zainteresowanych do zapoznania się z pełnym brzmieniem regulaminu w temacie -> ZASADY ZABAWY 'DODAJ SWOJE ZDJĘCIE NA STRONĘ GŁÓWNĄ'
Nowy Rok, a tu zmiany w temacie fotograficznym
Dodam od siebie, że zabawa ze zdjęciem mnie bardzo się podobała.
Faustus czy w związku ze zmianą, jestem ograniczona możliwością wstawienia jednego zdjęcia w miesiącu czy mogę zaszaleć i wstawić więcej zdjęć.
A tak na marginesie wszystkiego dobrego w Nowym Roku.
Wysłany: Pon 05 Sty, 2015 22:12
Żebyśmy nie popadli w jakieś skrajności...
Ten dział/wątek służy wyłącznie "mocnym" propozycjom, choć to pojęcie względne i każda ocena (łącznie z administratora) będzie subiektywną.
Każdy ma na tyle zmysłu i estetycznego wyczucia, by samemu określić czy dane zdjęcie warto/nie warto wyróżniać.
Niezależnie od tej samooceny, o tym czy zdjęcie znajdzie się w puli losowo prezentowanych zdjęć, decyzje podejmuje administrator.
Ideą tej zmiany jest to, by wyjść poza sztywną całomiesięczną prezentację jednego zdjęcia, na rzecz wielu.
Na tą chwilę nie ma określonego limitu "propozycji".
Od tego są stosowne działy tematyczne, w których użytkownicy przybliżają szczegóły i większą ilość zdjęć w stosownych tematach.
W koszyku zdjęć są również zdjęcia ze zwykłych tematów, które wydają się być interesującymi. Tak więc samo wrzucenie tu określonej fotografii nie oznacza, że zostanie ona "zauważona", bo może się okazać, że ten sam autor przy okazji jakiegoś tematu dał ciekawsze foty, które weszły do losowej maszynki
Każdorazowo, jak któreś z takich wejdzie do losowej prezentacji, będzie to pod nim zaznaczone
Reasumując: nie skupiajmy się wyłącznie na tym miejscu, tylko na forum całościowo, bo do końca nie wiadomo, z której jego części zdjęcia "wejdą do maszyny"
P.S. Nad poskromieniem "wielkoformatowych" zdjęć Jana (by automatycznie na głównej przeskalowywały się do określonego przyzwoitego rozmiaru) trochę dziś posiedziałem
(Wyżej prezentowany Rzepiennik ma w oryginale szerokość 933px, a dziewczynka na tle kół lokomotywy 1920px - zmasakrowałoby to forum -> obydwa są w "maszynce" współtworząc na tą chwilę pulę 51 zdjęć )
Wysłany: Wto 06 Sty, 2015 19:40
Może być. Forum jest tak skonstruowane, że wklejając zdjęcia w tematach/wątkach automatycznie zmniejsza zdjęcia do wspólnego formatu, dzięki czemu nie ma efektu "rozjeżdżania się" ekranu.
Inaczej było ze stroną główną - tam wchodziły zdjęcia bez pomniejszania, w oryginalnym rozmiarze, przez co był niepożądany efekt.
Sytuacja jest już opanowana, niezależnie od podlinkowanego rozmiaru, forum przeskaluje zdjęcie do szerokości 600px
Wysłany: Nie 18 Paź, 2015 15:51 kolejka linowa na kasprowy wierch, wagonik
Nooooo, to jest prawdziwe ocalenie od zapomnienia! Brawo!
A już myślałem, że nowoczesne paskudztwo nie pozostawiło śladu po klasycznym wagoniku!
Super, że zostawili wspomnienie
Zdjęcie w sam raz na główną
Wysłany: Sob 30 Sty, 2016 21:48
Zastanawiam się,m jak to jest z poczuciem estetyki i szeroko rozumianym etatem miejskiego plastyka w takiej Łodzi...
Kot ohyd... Kultowe miejsce - strzelnica, automat "na kulkę"... Relikt dziecięcej pamięci...
Na moje profanacja
Mnich i Morskie... - sam w sobie klasyk
W budyneczku po kultowej strzelnicy, znalazło swoje miejsce studio fryzur. Może ten "koci"koszmar jest nawiązaniem do miejsca. W rzeczywistości ten koci koszmar prezentuje się jeszcze bardziej koszmarnie.Ale to moje subiektywne odczucie.