Proponuję nowy ( albo i nie, o ile ktoś juz wcześniej wpadł na ten pomysł i go zrealizował, jeżeli tak to wątki proponuje połączyć ) temat.
Dotyczy on zapytań do różnych tematów które gdzieś tam na forum są. A szukanie ich może być w danej chwili trochę trudne.
I oto pierwsze z pytań:
Na jednym zdjęciu z rozdziału dotyczącego latarń morskich, dokładnie chodzi mi o zdjęcie Raisy. Jest pewna latarnia z jakiejś miejscowości. Konkretnie chodzi mi o gdzie się ta latarnia znajduje. Oraz o pewne dwa" pagórki" u stóp tej latarni.
Czy to dwa pagórki posiadają jakieś pozostałości, po których można by stwierdzić czy nie sa to przypadkiem szczeliny p-lot?
W tematach z rozdziału "Latarnie" są niekiedy podane linki do zdjęć, natomiast po wejściu na link wyskakuje hasło "error" lub jakieś inne badziewie.
Wysłany: Pią 22 Kwi, 2016 13:25
gogo-dimpek napisał/a:
Na jednym zdjęciu z rozdziału dotyczącego latarń morskich, dokładnie chodzi mi o zdjęcie Raisy
Fajnie byłoby wskazać link do tematu
gogo-dimpek napisał/a:
(...)niekiedy podane linki do zdjęć, natomiast po wejściu na link wyskakuje hasło "error" lub jakieś inne badziewie
Podobnie, proszę wskazać link do tematu z przedmiotowym zdjęciem. Jeśli to "wina" forum, być może jestem w stanie to skorygować. Jeśli natomiast - co jest najczęstszą przyczyną - jest to spowodowane niechlujstwem osoby zamieszczającej zdjęcie (hosting krzak) lub link do materiału w sieci, to po prostu najwyraźniej się zdezaktualizował i nic tu nie wskóramy
Dekada w internecie to już przepaść...
Na pozostałe odpowiedzi czekamy od wywołanej do tablicy Raisy
Z linkami jest loteria. Po czasie i tak wszystkie "gasną". Ratunkiem jest własna strona, wirtualna chmura itp. Nie sposób też wszystkiego zarchiwizować do publicznego wglądu.
Kiedyś w szkole prowadziło się kroniki, które do dzisiaj przetrwały
A pagórki? Narys charakterystyczny dla szczelin. Tylko że jeżeli to jest w Świnoujściu, to znaczy że na wolińskiej stronie.
A czy tamten teren przed wojną tez się charakteryzował tak rozbudowana zabudowa przemysłową?