Wysłany: Wto 15 Kwi, 2014 19:20 "Poczytaj mi mamo" i "Seria z wiewiórką"
Jak przystało na sentymentalny wątek nie powinno w nim zabraknąć bajeczek.
I to nie chodzi o kreskówki, a książeczki dla dzieci, których współcześnie próżno szukać, chociaż...
Pojawiły się zestawy-reedycje zbiorcze serii "Poczytaj mi mamo". Chwała wydawcy za to przedsięwzięcie
Nietoksyczne, bez przemocy i podtekstów, "czyste", mądre bajki.
Przyznam szczerze, że wracam do nich z dużym sentymentem, stąd też "wykopaliska" z piwnicy...
Seria z wiewiórką:
Kto wie jak się przekłada taka cena książeczki do ceny dzisiejszej? np.
książeczka "Zajączek robi zakupy" 100 zł wydanie 1987r. stron 6 a np. "Pamiętnik narkomanki" 90 zł wydanie 1985 r. stron 125.
Czy łatwo było dostać książeczki dla dzieci i jak to się miało do zarobków w tamtych czasach?
[ Dodano: Sob 07 Lut, 2015 12:51 ]
Byłam w centrum sztuki współczesnej Toruń i w księgarni znalazłam nowe wydanie "Poczytaj mi mamo " jak się nie mylę to 5 tomów. Na allegro znalazłam stare wydanie poczytaj mi mamo
Wysłany: Sob 07 Lut, 2015 15:21 "Poczytaj mi mamo" i "Seria z wiewiórką"
Dobra cena za ten komplet na allegro.
Co do księgarni, to od dłuższego czasu są jakieś wznowienia tej serii w wersji zbiorczej, jednotomowej, gruba okładka itp... Ale to nie to samo co oryginał z epoki
Choć dla tych, którzy nie zachowali ze swojej przeszłości egzemplarzy, zawsze to jakaś alternatywa
Lepsza bajeczka z papieru, niż ebook na Androidzie
Szczypawka ... nie tak dawno miałem okazje zobaczyć a w zasadzie przypomnieć sobie tą radziecką bajkę "Kaczorek muzykant" Wróciło dzieciństwo ... Dla radzieckich bajek były zarezerwowane poniedziałkowe dobranocki ....