Wysłany: Pią 22 Paź, 2010 02:45 Kuźnie
Na dobry początek malownicza kuźnia, niestety nie dostępna w chwili robienia zdjęć, a i ograniczenia czasowe nie pozwoliły na jej ewentualną eksplorację
Wysłany: Pią 22 Paź, 2010 02:58
Pomyślałem, że warto zebrać je w jednym temacie stąd też dla niektórych w/w zdjęcia nie są obce - zebrałem z postów, w których pojawiły się przy okazji.
Dzięki temu mamy miejsce na to, by móc zbierać je w usystematyzowany sposób, bez zbędnego bałaganu.
Skłoniło mnie do tego co rusz spotykanie na drodze tych obiektów.
Mniej lub bardziej atrakcyjne, przy drogach o różnym natężeniu jak również w miastach.
I taki miastowy przykład wpadł mi w oko ostatnio.
Niebanalny obiekt, z ciekawym gadżetem na zwieńczeniu frontu budynku:
Więcbork
Wiecie gdzie w Waszych miejscowościach znajdowały się kuźnie? Może macie ich zdjęcia? Zapraszam do tematu
Tak nie bardzo wiem co to za budynek ani do czego służył. Może jakiś szewc, albo kużnia. Stoi sobie w Łodzi w podwórzu,i nikogo w okolicy aby spytać o jego historie.
Wysłany: Nie 24 Paź, 2010 20:55
W sumie ciekawy obiekt. W podwórzu kamienicy... na kuźnię to nie wygląda, ale na jakiś punkt usługowy prędzej. Zniszczona elewacja frontowa za dużo nam nie podpowie (brak ew. śladów napisów, reklam itp.) Wejście dla ptaków na poddasze? Gołębnik? Hmm... nazbyt okazały... Nie wiem.