Wysłany: Pią 14 Maj, 2010 20:37 Parę fajnych fotek, tego, czego już nie ma lub już jest ;)
Wpadło mi w ręce kilka zdjęć, głównie z pierwszej połowy lat 90.
Zwróćcie, proszę, uwagę na mnogość już nie istniejących obiektów. Sam znalazłem ich kilkanaście. No i w drugą stronę - ile pojawiło się nowych.
Na początek miejsce, w którym dzisiaj stoją tężnie. Mamy rok 1992.
Skok o rok i widok z wieży ratuszowej z jesieni 1993 roku. Wtedy to bawiliśmy się w twór zwany Radio INO.
Ale to jeszcze nie koniec, bo w tym samym dniu zrobione zostały kolejne dwie fotki. To widok na południe i zachód z wieżowca przy Kleeberga 5.
A na koniec rodzynek, którym wprawiłem w konfuzję paru regionalistów. Chodzi o zdjęcie nr 2. Dla ułatwienia dodam, że obie poniższe fotki przedstawiają to samo miejsce, czyli narożnik Rynku i Szerokiej.
Wysłany: Wto 18 Maj, 2010 20:35
Amon, fotki bardzo ładne Basen przy Wierzbińskiego jeszcze nie zasypany, budowana/szkielet Hali, brak Carrefoura..., barak na Niepodległości (w którym m.in. był sklep z częściami do "Malucha" ) - bardzo fajna podróż do naszej przeszłości