Wysłany: Czw 12 Lis, 2009 14:46 Częstochowa *
Wieża zlokalizowana w centrum miasta, a nie jak by logika podpowiadała w okolicach linii kolejowej, wzdłuż której usilnie próbowałem coś namierzyć zanim na nią natrafiłem
Ale jest:
Jak widać w komponowana w przylegające budynki:
Jak poszerzymy krajobraz to i uduchowienie ją sięgnie ze względu na bliskie sąsiedztwo widoczne w tle
Wejście:
Teren zakładu - taki szybki i tajny rzut, bo inwigilowany byłem przez wszechobecne oko osób nadzorujących
Teren dawnego browaru, objęty syndykiem upadłościowym, jak widać przeznaczony na odstrzał, tak więc fajnie, że udało się jeszcze zajrzeć w miarę zachowanym kształcie.
Warto zwrócić uwagę na samą wieżę, której konstrukcja wyprowadzona jest z budynku do którego "przylega", choć tak w rzeczywistości to jedna całość.
Zobaczymy jak potoczą się dalej losy tego miejsca.
Witam.
Też tam byłem.Pętaliśmy się z przyjacielem po resztkach dzielnicy żydowskiej w Częstochowie aż doszliśmy tam i nie mogłem wieży nie sfotografować.
[img][/img]
Wysłany: Pią 27 Lis, 2009 01:27
Extra
Fajne to ujęcia "dachowe"
Może dotarliście dalej, do jeszcze jednej? Robiąc tą dostałem info, że dalej przy tej ulicy, na terenie innego zakładu jest jeszcze jedna - inna- wieża ciśnień. Niestety "niedoczas" jaki miałem nie pozwolił na jej poszukiwania