Wizerunek orła w koronie sugeruje jego przedwojenne pochodzenie.Niestety na tym koniec dotychczasowej próby identyfikacji przedmiotu.Orzeł umieszczony jest na ruchomej stopce,która poprzez zawias łączy się z drugim elementem posiadającym charakterystyczny "kolec", który swym narysem zachodzi na światło otworu o średnicy 15mm.W stanie złożonym cały przedmiot mierzy 9cm długości i 5cm wysokości.Podstawa orła, tworząca krótsze ramię nosi ślady ubytku,co sugeruje istnienie pierwotnie dalszej części/elementu.Kojarzy się z czymś do obsadzenia na trzonie (sztandar?)
Wysłany: Nie 24 Cze, 2007 23:16
No właśnie ludziska,co z Wami?Marazm jakiś czy coś?Zapodajcie jakiś temacik zagadkowy...Ruszać się,ruszać... Przecież nie będę tu wodzirejem jakimś :)Wystarczy,że adminuję
Wysłany: Pon 25 Cze, 2007 11:25
możemy troszku zmienic zasady.... ja wstawiam fotke, a Wy mi powiecie co to jest i do czego służy bo mam jakieś stare zardzewiałe nażędzia po pradziadku moze coś cennego się znajdzie
Wysłany: Pon 25 Cze, 2007 13:08
Jak widać na załączonym obrazku jest stare i tylko tyle mogwę o tym napisać.... i jakieś 13 cm, ma prążki wzdłuż, nie widoczne na zdjęciu bo są baardzo malutkie
Wysłany: Sob 27 Paź, 2007 22:38
Nie bardzo wiem dlaczego został zacytowany fragment mojego postu?
Ale skoro bawimy się w tym miejscu w wycinki (czy raczej wycinko-docinki) to również dołączę się do tej zabawy,choć nie jest ona preferowaną formą udzielania przeze mnie odpowiedzi...
aldek1944 napisał/a:
[Wejdż sobie w katalogi tej firmy a zobaczysz co nieco, lub spytaj dobrego fotografa w salonie Agfy :-)
Oj,czuję tu nieco złośliwości...
Wejść sobie wszędzie i szukać może każdy i żadna w tym filozofia czy inna Ameryka.
Ideą tego działu nie jest spamowanie nie na temat,tylko treściwe przedstawienie i udzielenie odpowiedzi,a jeśli ktoś ma chęć lub dysponuje, to załączenie stosownych linków czy materiałów,w których zawarta jest odpowiedź na postawione pytanie.Nie każdy więc może mieć ochotę,CZAS itp.na wnikanie w temat.Dlatego też wrzuca fotę i to mu wystarczy Userzy forum jeśli zechcą to udzielą odpowiedzi,a jeśli nie znają jej to po prostu nie piszą nic Na innym forum za taką "wskazówkę" jak Twoja zostałbyś zjechany...
Swoją drogą kolega coś wcześniej nie zabłysną swą elokwencją,a miał możliwość,jako że temat ten jest z CZERWCA tego roku.Mamy październik...
na pewno to nie jest z zaglowca a moze to byc w m. Kolobrzeg w starym porcie lub z kutra rybackiego maszt radiowy z sygnalizacja swietlna na jumbsalingach i topie.
Nie bardzo wiem dlaczego został zacytowany fragment mojego postu?
Ale skoro bawimy się w tym miejscu w wycinki (czy raczej wycinko-docinki) to również dołączę się do tej zabawy,choć nie jest ona preferowaną formą udzielania przeze mnie odpowiedzi...
aldek1944 napisał/a:
[Wejdż sobie w katalogi tej firmy a zobaczysz co nieco, lub spytaj dobrego fotografa w salonie Agfy :-)
Oj,czuję tu nieco złośliwości...
Wejść sobie wszędzie i szukać może każdy i żadna w tym filozofia czy inna Ameryka.
Ideą tego działu nie jest spamowanie nie na temat,tylko treściwe przedstawienie i udzielenie odpowiedzi,a jeśli ktoś ma chęć lub dysponuje, to załączenie stosownych linków czy materiałów,w których zawarta jest odpowiedź na postawione pytanie.Nie każdy więc może mieć ochotę,CZAS itp.na wnikanie w temat.Dlatego też wrzuca fotę i to mu wystarczy Userzy forum jeśli zechcą to udzielą odpowiedzi,a jeśli nie znają jej to po prostu nie piszą nic Na innym forum za taką "wskazówkę" jak Twoja zostałbyś zjechany...
Swoją drogą kolega coś wcześniej nie zabłysną swą elokwencją,a miał możliwość,jako że temat ten jest z CZERWCA tego roku.Mamy październik...
Elokwencją nie zabłysnąłem ,tylko odpowiadam na post opublikowany po 3 pażdziernika przez kolege orderka, jakbyś nie dowidział kolego DrFaustusie :-).