Wysłany: Pią 06 Kwi, 2007 20:04 "Jurlew" obrócony w gruz
Jak zapewne wszyscy zainteresowani miastem od strony urbanizacyjnej zauważyli...zniknął z pola widzenia dawny "Jurlew" przy ul. Solankowej.W jego miejsce postawiony zostanie nowoczesny hotel wraz z kawiarnią itp...Zapraszam do wrzucania fotek ( ja dziś nie zdążę...ale jak tylko będę mógł wrzuci się co nie co:) )
oj słynny Jurlew i taxówki a pozniej hurtownia,pub Cegła,jakies tanie ciuszki,ksero i pieczatki...dzis kupa cegiel chaotycznie poukładana przez sprzet ciężki
Tam był również pierwszy antyk,w którym zaraziłem się pocztówkami z Inowrocławia.Man też reklamę "Jurlewa" jako pierwszego w Polsce prywatnego domu handlowego Włascicielem był Jurek Lewandowski :-)
Anusia nie pamieta bo byla zbyt smarkata aby tam przebywac...po dawnym Jurlewie byl tam tez pub CEGŁA swego czasu robil wielka furore ze wzgledu na klimat....pozniej powstał Harlem i sila wyższa zmiotła Cegłe z rynku
Wysłany: Wto 26 Cze, 2007 23:51
a można się dowiedzieć, bo ojciec mojej znajomej ponoć będzie tam budować ten sam co odrestaurował tą kamienicę obok tylko narazie nie mam czasu ich odwiedzić ;/
Wysłany: Czw 28 Cze, 2007 21:23
taki element nowoczesnosci hehe
A teraz serio Pa Pa chłopaki, ja wyjezdzam już jutro i to na 6 tygodni, kontakt na kom hehe o ile ktoś zna ale nie bedzie raczej trudno zdobyć. Wystarczy moje linki przejrzeć
Wysłany: Pią 29 Cze, 2007 14:32
Żadnej ironii... Mój świat również jest w różowych barwach, jednakże mają swoje domieszki Ale powiedz sama, miasto jest cool i w ogóle super przecież!!
Jak zapewne wszyscy zainteresowani miastem od strony urbanizacyjnej zauważyli...zniknął z pola widzenia dawny "Jurlew" przy ul. Solankowej.W jego miejsce postawiony zostanie nowoczesny hotel wraz z kawiarnią itp...
Wysłany: Sob 29 Wrz, 2007 17:04 Re: "Jurlew" obrócony w gruz
drFaustus napisał/a:
drFaustus napisał/a:
Jak zapewne wszyscy zainteresowani miastem od strony urbanizacyjnej zauważyli...zniknął z pola widzenia dawny "Jurlew" przy ul. Solankowej.W jego miejsce postawiony zostanie nowoczesny hotel wraz z kawiarnią itp...
Pisałem o tym 6 kwietnia br.
Pisałeś DrFaustusie ,ale nie o basenie,który tam będzie najważniejszy :-) .
ciekawe czemu Anusiaino nie bedziesz juz miala pozyczanego aparatu....
ja nie wiem...;)
a swoja dorga ciekawe czy ktos zrobi z pomyslunkiem czy bedzie to obiekt szpecacy nasze miasto...:)
nie moze byc inaczej poniewaz Solankowa jest glowna ulica miasta a obok miejsca budowy stoja dwa bardzo ladne budynki wiec wkomponowanie klocka nie wchodzi w gre:)