Wysłany: Pią 29 Wrz, 2006 16:11 SP nr 3 im.S.Staszica
Od wielu tygodni postępuje wyniszczanie jednego z charakterystycznych budynków naszego miasta.Dla wszystkich niezorientowanych: są to ostatnie chwile na uwiecznienie obiektu dawnej Szkoły Podstawowej nr 3,ponieważ wkrótce pozostanie po niej plac rozpaczy z unoszącymi się nad nim duchami historii,którą w najblizszym czasie za autorstwem kolegi Aldka przybliżymy wszystkim na łamach naszej witryny.
cale szczescie mialem okazje w ostatnich dniach wizytowac SP nr 3...degradacja budynku postepuje i jest nieunikniona.no coz pozostaja wspomnienia...m.in.kurs tanca na ktory mialem przyjemnosc uczeszczac wlasnie do tej szkoly.
Informuję, że rozpoczeła się we wtorek rozbiórka budynku szkolnego popularnej"trójki".Z pejzażu miasta zniknie w przeciągu klikudziesięciu najblizszych dni obiekt,którego piękna i długa -120 letnia służba oświatowa(i nie tylko) wpisała się na trwałe do annałów historii naszego miasta.Pozostaną tylko wspomnienia,zdjęcia,filmy,świadectwa,parę dzienników szkolnych,sztandar,kronika i plac,o którym kiedyś ktoś będzie opowiadał słuchaczom,że... "W tym miejscu stała szkoła,w której zapoczątkowano strajk w obronie mowy polskiej,że tutaj odbywały się posiedzenia Rady Miejskiej Inowrocławia,że tutaj...". Ale czy to będzie kogoś obchodziło???
Wysłany: Pią 20 Paź, 2006 22:42
Nas tak jak również naszych następców-mam na myśli potomstwo,które mam nadzieję w genach przejmie nasze "zboczenie" Co do reszty...hmmm....mam nadzieję,że poprzez naszą działalność ktoś kiedyś będzie też w temacie
Wysłany: Nie 24 Cze, 2007 22:01
Parking to pewnie nie,ale za marketem to jestem za Zawsze wyhaczy się coś okazyjnego i taniego Ale żeby była to hipermarketeria z prawdziwego zdarzenia,a nie jakieś dyskonty pseudo hipermarketowe (choć i w nich są rarytasy:) ) Choć nie wiem czy strategia hiperm. zakłada ich tak dużo w regionie...
Wysłany: Pon 25 Cze, 2007 10:42
chodzi Ci o to, ze nia ma być klocka z metalu jak : Carefure Viki Tesco, tylko murowany? to w sumie zależy od właściciela, jaki biznes będzie chciał tam rozkręcać, a miejscówkę ma dobrą.
A krawiec masz to jak w banku, że razem na danceing-fajf idziemy mnie nauczysz tyniać
to jest jednak scisle centrum miasta wiec wydaje mi sie ze o klockach-blaszakach nie ma mowy!moim zdaniem powinnien tam stanac budek mieszkalny blizej dzialek a z przodu dać troszke zieleni
Wysłany: Pon 25 Cze, 2007 15:36
"Jurlew" - to taki jeden z pierwszych wyzwolonych sklepów kolonialnych,w którym można było zaopatrzyć się w zachodni asortyment.M.in. kauczukowe przeźroczyste piłeczki To był hit!! Oprócz tego sklepik ze starociami,na których robili szwindle handlarze, pierwsze widokówki z Inem... ,magnetofony-jamniki!Lokalizacja? Ten plac pomiędzy ZUSem,a odrestaurowaną kamienicą na Solankowej...