Wysłany: Sob 31 Sty, 2009 15:11 Kalisz
Kilka sztuk z Kalisza. najbardziej rozpoznawalnym budynkiem dla gości w tym mieście, to zapewne Dworzec Kolejowy, dlatego też od niego zaczynam warto wspomnieć, że dworce - łódzki i kaliski wyszły spod ręki tego samego architekta!
Kalisz to rzeczywiście Big Star, ale również pyszne "Grześki", jedyne w swoim rodzaju andruty, napoje Helleny, fortepiany i pianina Calisia, fabryka "Winiary", baszta "Dorotka" i rzeka Prosna.
Pierwsza widokówka to faktycznie taki misz-masz.Kilka miast ale druga widokówka super.Kalisz na przełomie wieków.Dworzec do dziś nie zmienił się aż tak bardzo.
Na terenie parku w Kaliszu w okolicy szkoły muzycznej spotkałam takie cudeńko. Rzeżba nosi nazwę chyba muzykanci. Czy jakoś podobnie.Ale wyglądała ciekawie.
Kalisz.Budynek pałacowy,śliczny.Ponieważ zdjęcie robiłam w okresie świątecznym, sporo ludzi przebywało w okolicy i nie dałam rady wyczekać momentu aby skadrować obiekt w miarę czytelnie.Mam prośbę do Ryby, może masz lepszą fotkę tego pałacu, i coś w temacie tego pałacowego obiektu z historii.
Kalisz, z tego co się dowiedziałam jest to budynek dawnych koszar. Nie dałam rady w ciekawszy sposób skadrować samego budynku. Ulica przy której mieści się budynek jest bardzo wąska.