Wysłany: Sob 23 Paź, 2010 15:52 4 Pulk Artylerii Lekkiej (Inowrocław)
Korespondencyjnie zwrócono się do nas z prośbą o pomoc w dotarciu do informacji nt. historii 4 PAL. Korzystając z niewątpliwie największego lokalnego elektronicznego środka masowego przekazu jakim jest ino-online.pl zamieściłem tam anons, w którym zwracam się do odwiedzających go użytkowników/osób o pomoc, w dotarciu do osób dysponujących wiedzą, pamiątkami lub jakimikolwiek informacjami (zdjęcia, dokumenty) związanymi z historią 4 Pułku Artylerii Lekkiej w latach 1933 do 1939, stacjonującego niegdyś w koszarach przy ul. Jacewskiej.
czy będzie jakis odzew? Nie wiem, ale spróbować warto.
Być może w rodzinie któregoś z czytelników lub użytkowników forum jest ktoś, kto takie informacje posiada?
A może ktoś zna bądź ma kontakt z autorami prac, poświęconych historii tej formacji:
- Piotr Zarzycki: 4 Kujawski Pułk Artylerii Lekkiej oraz
- Piotr Saja: Dzieje 4 Kujawskiego Pułku Artylerii Lekkiej
Odpowiedzi na prośbę proszę kierować bezpośrednio na adres lub telefon kontaktowy serwisu SHT BASTION lub PW forum oraz oczywiście w tym miejscu
Za ewentualne zainteresowanie i okazaną pomoc w imieniu osoby poszukującej informacji dziękuję.
W gim nr 3 była lub jest Izba Pamięci 4 PAL. Trochę pamiątek tak było, gdy chodziłem do podstawówki, niestety sztandar został wcześniej przekazany ... bodajże jakieś Izbie Pamięci z Kołobrzegu ? czyli w jednostce która przejęła Tradycje 4 PALu