tutaj kopalem u boku profesor Broniewskiej z Poznania, moze dokladniej nie kopalem a zajmowalem sie katalogowaniem znalezisk choc zaczynalem od kopania w Kruszy Zamkowej.
Wysłany: Czw 28 Sie, 2008 21:33
Lata 80-te? Jeśli tak, to pamiętam pięknie odkryte piwnice... Czytelny rozkład pomieszczeń... I aż żal, że nie wyeksponowano tego w formie zabezpieczonej zadaszeniem trwałej ruiny, jak np w Ostrowie Lednickim. Miałoby to niesamowite branie, uważam... A tak - pozostaje tylko dla nas już nudna, dla innych atrakcyjna "Mysia wieża". Zasypano i tyle...
Wysłany: Pią 06 Maj, 2011 00:13
drFaustus napisał/a:
Lata 80-te? Jeśli tak, to pamiętam pięknie odkryte piwnice... Czytelny rozkład pomieszczeń... I aż żal, że nie wyeksponowano tego w formie zabezpieczonej zadaszeniem trwałej ruiny, jak np w Ostrowie Lednickim. Miałoby to niesamowite branie, uważam... A tak - pozostaje tylko dla nas już nudna, dla innych atrakcyjna "Mysia wieża". Zasypano i tyle...
Niedługo będą 3 lata jak zagościł post na forum odnośnie tego zamku, a do tej pory nie ma jego współczesnych zdjęć
Ehhh....
W każdym bądź razie chciałem dać znać, że zmienia się stan faktyczny...
Powrócono do idei sprzed lat i odkopano ponownie pomieszczenia, rekonstruując je przy okazji, wraz z murami przyziemia na obwodzie wzgórza...
Wysłany: Czw 02 Lip, 2015 09:58
Wstrzeliłaś się niemal dokładnie w czterolecie od ostatniego postu
W porównaniu z moimi zdjęciami, teren już uporządkowany
Na wieży nie byłem daaaawno, więc i malunków nie widziałem, pomysłowe