przy okazji splywu kajakowego mialam okazje zwiedzac twierdze Osowiec (a takze mieszkac w czesci koszarowej - brrrr srednio 6-8 stopni przez caly rok), schrony i muzeum
fotki w drodze (tak mysle )
EDIT by ADMIN: NIESTETY, ZDJĘCIA NA ZAMIESZCZONYM PRZEZ AUTORKĘ POSTU HOŚCIE WYGASŁY/ZNIKNĘŁY...
Wysłany: Sob 04 Sie, 2007 00:49
Witaj Lorelai!
Dziękujemy za nadesłane fotki! Dla mnie rewelacja,zwłaszcza że jeszcze mnie tam nie było! Och,tylko pozazdrościć wyprawy i wrażeń!Zwłaszcza noclegu Były może nietoperze?Co do samego spływu,to poproszę o bliższe szczegóły: jakimi/jaką rzeką i skąd koncepcja zwiedzania samej Twierdzy,zamiast np.leżenia bykiem na brzegu przy kajaku W zasadzie Lorelai...nie muszę pisać,że super ksywka Jakbyś mogła załączyć instrukcję obsługi do powyższych zdjęć,byłbym wdzięczny Tak w ogóle to witamy w naszym forumowym kręgu Czuj się jak u siebie!
splyw byl Biebrza, ktorej cala dolina to Biebrzanski Park Narodowy - piekne tereny
oprocz plywania i wieczornych zajec ogolnorozwojowych zawsze trzeba cos zwiedzic, a ze nocleg (wlasciwie to 3 - brrrrrrrrr) mielismy w samej twierdzy to nie bylo innego wyjscia
o obiekcie mozna poczytac w internecie, ciekawostka jaka moge dodac jest to, ze ten widoczny na zdjeciu przysypany schron wlasnie temu zawdziecza ocalenie drzwi przed zezlomowaniem...
w pamieci utkwila mi tez, ehem, ubikacja pamietajaca cara
nietoperki sie nas wstydzily bo nie wyszly na spotkanie ;/
caly czas jestem w trakcie szukania zdjec z poprzedniej wycieczki (Borne Sulinowo)
Wysłany: Czw 24 Paź, 2013 13:40 Twierdza Osowiec
Zdjęcia autorki tematu wygasły niestety, stąd też Twoje zdjęcia są teraz jedynymi!
Super!
Kolega z pracy był tam gdzieś w wojsku... Ma donieść kilka zdjęć...
(jest na forum, ale technicznie nie jest w stanie poradzić sobie z czymś więcej niż czytaniem )