Mamy w kalendarzu 1 kwietnia, więc rozpoczynamy kolejnąedycję konkursu na zdjęcie miesiąca. No to rozpoczynamy
Moją propozycję dopasuje do pogody jaka panuje na dworze,a zwłaszcza to że robi sie na dworzu ciepło i słonecznie.Moja propozycja to Wojskowy Most Kolejowy na Kanale Noteckim w okolicy Poligonu Wojskowego w Łojewie.Rzucam jako propozycje do konkursu.... ale także jako miejsce na sesje fotograficzną
To może coś ode mnie - pozostałości tzw. buczka mgłowego (taki akustyczny odpowiednik latarni morskiej w czasie mgły, bardzo rzadki obecnie obiekt nad Bałtykiem, niewiele ich było, jeszcze mniej się zachowało). Lokalizacja - Przylądek Stilo.
Jest 600 pix szerokości na 589 wysokości teraz, mam nadzieję, że teraz to spełni wymogi konkursu, bardziej tego wykadrować nie mogę, bo zdjęcie straci urok. Niestety te moje nawyki robienia pionowych fotek wyłażą, a najmocniej przepraszam, umknął mi jakoś ten punkt regulaminu. Adminie, jeśli możesz to wyedytuj moje posty z dwóch w jeden, bo ja nie mogę zmieniać swoich starych postów.
EDIT by ADMIN 25.04.10: Korekta uwzględniona - zdjęcie wstawione
Każdy kieruje się innymi kryteriami, ale głównie chodzi o dobrą zabawę, mnie "kręcą" najbardziej różne żelastwa, betony i fortyfikacje, więc wybór był taki jaki był. Ale zgodzę się z Raisą, że był trudny, bo każde ze zdjęć jest niebanalne.
Wynik był do przewidzenia. Kazet zrobił świetną fotkę, bez dwóch zdań. A ruszyłoby się Faustusie w majowe szranki, ale dziś pogoda wybitnie niesprzyjająca wizytom plenerowym, a tym bardziej robieniu zdjęć...
Wcale nie czuję się zwycięzcą... wręcz przeciwnie. Zapomniałem o głosowaniu i mam moralniaka, bo po zestawieniu punktów, które bym przydzielił, na piedestale powinien stanąć LUTER.
W końcu to tylko zabawa. Ja jestem na szarym końcu, a zawiedziony się nie czuję, bo moje foto nawet nie powinno być dopuszczone do konkursu ze względu na wymiary, poza tym ktoś musi być ostatni hehe. 8) Twoje zdjęcie jest fajne i nie opowiadaj głupot, Lutra też, no ale na tym polega głosowanie, że nie można każdemu dać po tyle samo. Najlepsze w tym konkursie jest to, że można pooglądać ciekawe widoki, przejrzałem archiwalne edycje jak mnie jeszcze tu nie było i dopiero mi gały wylazły z wrażenia.
Vouk, fotę wstawiłeś .I idąc Twoim wątkiem myślenia też uważam że jest to wspaniała zabawa.Przynajmniej dla mnie. Dzięki Waszym zdjęciom mam okazję odwiedzic te miejsca do których sama nie dotarłam i być moze już nie dotrę. Świetny pomysł z tym konkursem zdjęciowym i świetna zabawa.