Wysłany: Wto 15 Wrz, 2009 01:09 Getto wczoraj i dziś
Kładki... zaledwie trzy sztuki były, a ile z nimi problemu w terenie, pomimo dokładnej lokalizacji
Poniższe zestawienia to efekt pracy, której celem było zgodnie z tytułem wątku zestawienie widoku z "wczoraj" z dzisiejszym...
Prawdziwa podróż w czasie, dająca możliwość porównania i znalezienia różnic w terenie... M.in. budynki których już nie ma (zostały puste place lub wkomponowane "nowe" - bo i tak już mają po ok. 50 lat), zmiany w elewacjach tych co są nadal (balkony, dachy itp...).
Starałem się ująć wg zamysłu kropka w kropkę.
W w/w materiale brakuje jeszcze widoku dwóch miejsc: z ul.Podrzecznej i ul.Zachodniej.
O ile tą pierwszą w niedługim czasie umieszczę, to z tą kładką "Zachodnią" mam problem - brak jej oryginalnego wizerunku!
Wysłany: Wto 22 Wrz, 2009 00:17
No dziękuję, dziękuję... czekam jeszcze tylko na jedną książkę, w której do zamieszczonego zdjęcia zrobiłem już współczesne ujęcie - oczywiście kładki
No i po raz kolejny apel - o zdjęcie kłądki z ul.Zachodniej
Wysłany: Wto 22 Wrz, 2009 17:45
Zachodnią robiłem - ale bez konkretnego punktu odniesienia Przydałaby się archiwalna fota ukazująca dokładne miejsce. Pierwotnie była węższa, dziś brak sporej ilości kamienic...
Widzę duży wkład pracy, i duże zaangażowanie nawet czasowe.Foteczki są super..Pozwolę sobie dodać że oprócz trzech kładek które istniały ( ponoć nie posiada archiwum zdjęcia trzecie kładki) dwa lub trzy przejścia na jezdni.Jedno takie przejście mieściło się przy ul.Zgierska róg ul.Dolnej.Widziałam takie zdjęcie w gablocie wystawowej.