Wysłany: Pon 17 Mar, 2014 20:08
Czy kolejka jest już dodana do tematu kolejkowego?
(Hmm... teraz to zastanawiam się czy w ogóle taki na forum jest W każdym bądź razie miał kiedyś być )
gogo-dimpek pomocnik komendanta drużyny Homo-wratislawienses
Park Słowackiego na przeciwko Muzeum Narodowego, w sąsiedztwie pomnika Ofiar Katynia. A przy okazji sąsiaduje z takimi dwoma ciekawymi budynkami jak rotunda Panoramy Racławickiej oraz budynek dyrekcji poczty.
I jak widzę albo Raisa miała zbyt mało czasu albo znowu nawalił aparat. Na budynku dyrekcji poczty są bardzo ciekawe płaskorzeźby, w samym budynku zaś jest muzeum poczty i telekomunikacji. Poza tym tamten rejon właśnie aż roi się od miejsc na których można wyczerpać pamięć w aparacie, a przestawię tylko kilka:
- rotunda Panoramy Racławickiej,
- Muzeum Narodowe,
- dyrekcja poczty wraz z muzeum poczty,
- bastion Ceglarski na Wzgórzu Polskim,
- kościół Św Maurycego ( znany z tego że był siedzibą księdza Paula Peikerta, autora znanych wspomnień z oblężenia twierdzy),
- kościół, klasztor, apteka i szpital "Bonifratrów"
- most Grunwaldzki , itd.
Czechy, fotka zrobiona z jadącego samochodu ale temat fotki sam się broni. Robi wrażenie.
[ Dodano: Śro 16 Lip, 2014 10:47 ]
Altanka widoczna na fotce liczy sobie prawdopodobnie tyle lat ile liczy sobie Łódzkie ZOO Pamiętam jej lata świetności.kiedy tętniła "życiem" jak i całe ZOO.Obecnie stoi "smutna" wyłączona z możliwości bycia w środku. chętnych
Elementy wiejskiego krajobrazu wraz z pewnym starym znajomym:
Co wieś to bocianie gniazdo lub dwa albo i więcej. W każdym razie ptaków tych to ci po wsiach dostatek. Podobno stara mądrość ludowa mówi że ile się po własnym ślubie bocianów na polu zobaczy tyle się będzie dzieci miało. U mnie się sprawdziło, dwa po polu pewnej wsi podwrocławskiej gdzie byliśmy u rodziny łaziły i tyle też dzieci mam.
Wysłany: Śro 08 Paź, 2014 14:08
Raisa - drzewo jak z jakiejś nawiedzonej bajki - drzewo, które ma odnóża i łapie przechodniów Super
JanPoszept - bardzo dobre i czytelne ujęcie pajęczyny.Istny pajęczy majstersztyk
Tak się zastanawiam gdzie mogę wstawić tą wzruszającą figurkę strażaka ratującego dziecko. W Strzelnie k/ Inowrocławia w placówce OSP miałam okazję sfocić tą figurkę.
Następny "zwierz" zamieszkujący mój ogródek. Całe szczęście że moja kochana córeczka wspomniane "zwierzątko" zobaczyła na zdjęciu.
Biedna była by ta żaba gdyby spotkały się obie twarzą w twarz.
[ Dodano: Śro 20 Lip, 2016 20:26 ]
Właśnie zakończył żywot pies zwany Bolkiem który miał swoje przytulisko przy przeprawie promowej w Świnoujściu. Lubiany przez obsługę promów, jak i przez pasażerów.Nie wygląda gwiazdorsko ale był maskotką
[ Dodano: Śro 20 Lip, 2016 20:28 ]
A o jego śmierci dowiedziałam się z telewizji.
[ Dodano: Czw 04 Sie, 2016 19:37 ]
To legowisko tych kaczuszek wiatr wypchnął z bezpiecznych szuwarów i osadził na brzegu stawu. Jak widać kaczątka odnalazły swoją "siedzibę" jedynie mama kaczuszek była bardzo niespokojna tą nieoczekiwaną zmianą mieszkania. zadziałała natura a nie komornik.
Dwa ujęcia tego samego zjawiska czyli tzw. "Bożego Oka ".
Fotki jak widać robione w w trakcie mojego pobytu na działce ( nie ma nic piękniejszego: działeczka, zimne piwko, grillek, roślinki - czego chcieć więcej ), z dwóch miejsc oddalonych od siebie może o kilka metrów.
Wysłany: Śro 14 Wrz, 2016 09:59
"Wsiadł do autobusy człowiek z liściem na głowie"...
W myśl tego co widzę, zachodzi podejrzenie, że to może był motyl
Pereł w takiej naturalnej postaci nie widziałem
Dokładnie. Wystawił swoją osobę żeby zobaczyć co to za dziwne persony koło jego domu się pętają?
Swego czasu podczas mojej bytności z rodzinką nad morzem.