Wysłany: Nie 21 Lis, 2010 16:15 Karty telefoniczne
Skoro mowa już o naszych zbiorach,to ja nieco przybliżę ten temat.Jak była mowa o zabawkach, to myślę że i ten temat będzie odpowiedni.
Nie pamiętam jak i kiedy się zaczęło. Tutaj były już poważne biznesy, czasy gdy karteczki były pierwszym dziecinnym handlem, tak zbieranie kart było całkiem poważnie. Chodziło się na rynek i uzupełniało się swoje zbiory. Ceny karty w zależności od nakładu nabyć można było od 1pln w górę. Nie wiem jak jest teraz. No ale w swojej kolekcji mam ponad 250 kart,w tym 80 zagranicznych,głównie niemieckich:) To były czasy,dziś jest era komórek i każdy ją posiada, więc są już chyba przeżytkiem.Jednak spotyka się automaty na mieście jeszcze.
Wysłany: Nie 21 Lis, 2010 16:59
Na początku jak zacząłem czytać, to zdziwiłem się, że karty do gry były takie drogie Dopiero po chwili zajrzałem do tytułu wątku
(a;propos kart - to zbieram Jokery - nie tak hardcorowo, ale jak wpadną w ręce, to opiekuję się nim. Uzbierało się tego kilka sztuk
Dobre na następny temat).
Slash, pocieszę Cię - też zbierałem karty telefoniczne i mam je do dzisiaj
Zawsze wychodziłem z założenia, że mody przemijają, ale to nie uprawnia do likwidowania kolekcji
Zbiory "jeść nie wołają", a za lat "naście" nabiorą wartości - głównie dla nas (sentymentalnej), a naszym spadkobiercom/dzieciom posłużą jako dobry start w "zbieractwie"
Hmm... masz jakiś mega extra eksponat, który warto nam pokazać?
Postaram się poszukać mojej ulubionej - zagraniczna, z labiryntem na rysunku - dla mnie absolutna bajka!