Wysłany: Pią 01 Sty, 2010 22:50 ZDJĘCIE ROKU 2009
Styczeń - fot. szczypawka
Luty - fot. Anna Farman
Marzec - fot. jacekwoj3
Kwiecień - fot. drFaustus
Maj - fot. drFaustus
Czerwiec - fot. Madmax78
Lipiec - fot. General
Sierpień - fot. CrazyWolf
Wrzesień - fot. drFaustus
Październik - fot. drFaustus
Listopad - fot. Raisa
Grudzień - fot. General
Zasady oceniania:
- W konkursie bierze udział dwanaście fotografii, stąd skala ocen jest od 1 do 12 pkt.
- Każdy zarejestrowany użytkownik forum może przyznać od 1 do 12 pkt. za zdjęcie.
- Każde zdjęcie musi mieć przyznaną ocenę.
- Oceny nie mogą się powtarzać, tzn. jedna ocena może być tylko przyznana jednej fotografii.
- najlepsze wg oceniającego zdjęcie otrzymuje 12 pkt., pozostałe coraz niżej.
- autor nominowanego zdjęcia miesiąca nie może przyznać sobie max liczby punktów, stąd też by wypełnić regulamin i zapis o ocenie każdej fotografii, przyjmuje się, że w stosunku do własnego zdjęcia przydziela 1 pkt.
- w przypadku większej liczby zdjęć jednego autora, on sam w stosunku do swoich prac przyznaje punktację wg kolejnej najniższej oceny z przewidzianego zakresu skali.
TERMIN ZAMKNIĘCIA głosowania na Zdjęcie Roku 2009 upływa 31 stycznia 2010 r.
Ogłoszenie wyników do 2 lutego 2010.
Przypominamy, że udział w głosowaniu mogą brać wszyscy zarejestrowani na naszym forum użytkownicy!
Październik - 12 (górna część macewy posiada inskrypcję świecznika tzn. że jest to grób kobiety - wg liturgii to kobiety zapalały świece na początku szabasu)
Też na gorąco w zastępstwie Faustusz wpisuję naszą punktację na zdjęcie roku.
W punktacji Szczypawki zaznaczone były dwie te same punktacje przy zdjeciu m-c Listopada i m-c Grudnia.Sama musiałam podjąć decyzję i przy punktacji Raisy zostawiłam 5 pkt, a brakujące 6 pkt zaznaczyłam przy m-c Grudniu.Coś wybrać musiałam
130 pkt i 1 miejsce za zdjęcie m-c Pażdziernika
126 pkt i 2 miejsce za zdjęcie m-c Lipca
120 pkt i 3 miejsce za zdjęcie m-c Września
111 pkt i 4 miejsce za zdjęcie m-c Marca
107 pkt i 5 i 6 miejsce mają zdjęcia m-c Maja i Listopada
Wysłany: Wto 02 Lut, 2010 14:30
Kawał wielkiej dobrej roboty! Komisji skrutacyjnej w składzie: przewodnicząca Raisa (za na żywo na forum skrupulatną punktację), v-ce przewodnicząca Szczypawka (za wyniki na GG) obu Paniom dziękuję za przygotowanie materiału
W ten oto sposób zamknęliśmy Pierwszą Edycję Zdjęcia Roku!
Nie pozostaje nam nic innego jak teraz zabrać się do pracy nad kolejnymi materiałami do comiesięcznych edycji, by znaleźć się w gronie rocznym
Ze swojej strony dziękuję wszystkim którzy oddali głos na Październikowe zdjęcie 8)