Wysłany: Śro 04 Gru, 2013 10:58 3 schrony luftschutzzelle leżące w krzakach
Parę kilometrów od miejsca mojego zamieszkania przypadkowo natrafiłem na 3 ołówki, które ktoś wyrzucił lub zwiózł w jakimś nieznanym celu.
Leżą one w krzakach ze śmieciami i gruzem.
Porósł już na nich mech, więc muszą w tym miejscu leżeć co najmniej od roku.
Na 99,9% musiały one być przywiezione z D.A.G.
Planuję "ratować" je przewożąc je na moją działkę.
Namierzyłem już właściciela działki na której leżą te skarby.
O postępach moich działań będę informować na na forum w tym temacie.
Wysłany: Śro 04 Gru, 2013 12:01
Deep, extra postawa Szczęściarzem jesteś, że masz możliwość postawienia sobie takiego fantu na swoim terenie - u mnie na blokowisku nie wchodzi to w grę
Daj znać jak będziesz miał zaplanowaną akcję - może podjadę
Deep, extra postawa Szczęściarzem jesteś, że masz możliwość postawienia sobie takiego fantu na swoim terenie - u mnie na blokowisku nie wchodzi to w grę
Daj znać jak będziesz miał zaplanowaną akcję - może podjadę
Szczęściarzem będę jak uda mi się je przetransportować.
Ciężarówkę z dźwigiem mogę załatwić za tzw flaszkę.
Pozostaje kwestia czy właściciel działki wie, iż na jego terenie leży niemiecki "gruz"?
Jeśli nie wie tym lepiej, gdyż może będzie mu na rękę się tego pozbyć, a tym samym nie chcieć wynagrodzenia pieniężnego.
Ale jeśli wie, że to schrony, może albo nie chcieć się ich pozbywać, albo chcieć je spieniężyć.
Jest jeszcze trzecia możliwa opcja: podjechanie pewnego dnia cichaczem i dla dobra sprawy pokierować się zasadą: znalezione niekradzione.
Podaję linka do tego samego tematu na forum bydgoskiego bunkra, gdyż widzę, że mi zdjęcia zniknęły
Eh próbny hosting zdjęć się nie sprawdził...