Bardzo sprawna przeprawa promem w Świnoujściu. Na prom wjeżdżało około czterdziestu pojazdów.Autokary,samochody osobowe,dostawcze,rowery i piesi. Cały załadunek bardzo sprawny. Musieliśmy wielokrotnie korzystać z tej usługi.Ale przeżycie
Tymi czarnymi chmurami przywitało nas Świnoujście.
Ponieważ mam jeszcze świeżo w pamięci, tak nasz deszczowy przyjazd do Świnoujścia co było widać na zdjęciach. Tak nasz poniedziałkowy wyjazd z miasta był słoneczny. Nie muszę pisać że żal było wracać. :wink
Tych dwóch przystojniaków to nasi kierowcy, którzy tylko na promie mieli chwilę dla siebie.
Trzeba było szybko wsiadać do samochodu, bo spory natłok samochodów opuszczających prom.
A nad całością załadunku promu czuwa ten pan. Widoczny biały samochód ,nie został wpuszczony na prom.Kierowca obcokrajowiec chciał być "Liskiem"i i wcisną sie poza kolejnością ale nie został wpuszczony i musiał cofnąć się na koniec kolejki.
Na promie nie można przebywać w samochodzie.Pro opuszczamy pieszo.
Z tego promu który ma swoją lokalizację w samym mieście turyści mogą korzystać jedynie w soboty i w niedzielę. Więc mnie się udało z tej przeprawy skorzystać w sobotę.
Jeżeli dobrze widzę to przeprawiałaś się promem w Karsiborze, kawałek poniżej Świnoujścia. A czy przypadkiem w sąsiedztwie promu mieliście czas i okazję odwiedzić baterię "Mielin"?
Właśnie w dniu dzisiejszym w telewizji usłyszałam że przyjaciel pies ten ze zdjęcia zakończył żywot. A przyznać muszę że pies zwany "Bolkiem" był ozdobą przeprawy promowej w Świnoujściu.Ogromnie wzruszyły mnie wypowiedzi pracowników przeprawy promowej którzy zasmuceni stratą przyjaciela chcą w jakiś sposób upamiętnić jego obecność.Był tam jeszcze jeden pies zwany kapslem.on też już nie żyje. Trzymam kciuki za pomyślność w realizacji pomysłu. Panowie jesteście wielcy
[ Dodano: Śro 20 Lip, 2016 20:32 ]
[ Dodano: Czw 21 Lip, 2016 10:29 ]
Dodam że u mnie w pracy też mieliśmy pieska a właściwie suczkę przybłędę. robiła nam niespodzianki oj robiła. Szczeniaczki były cudne.