REKLAMA Z GEORGSHEIM JEST BARDZO CIEKAWA-)w TYM BUDYNKU MIEŚCIŁA SIE KIEDYS RESTAURACJA,KAWIARNIA A TEREN W JEJ POBLIŻU STANOWIŁ STRZELNICĘ TEN TEMAT NIE BYŁ DO TEJ PORY RUSZANY PRZEZ NIKOGO.A JA MAM POCZTÓWKE Z TYM OBIEKTEM Z TEGO OKRESU.
Wysłany: Pon 22 Sty, 2007 20:35
Podjąłem wyzwanie kolegi Amona Żmudna praca...ale efekty miłe dla oka.Kolejna podróż do przeszłości w oparciu o świat reklam zamieszczanych w lokalnych publikacjach.Pierwsza porcja mniej atrakcyjnych wizualnie w porównaniu z poprzednimi reklam.No,ale niestety i takie były Wszak dzieli je 30 lat różnicy (co być może nie pozostało bez wpływu na zubożoną szatę graficzną?Kto wie:) )
Całą masę ogłoszeń znajdziecie bez wychodzenia z domu w Dzienniku Kujawskim rocznik I-III (1893-1895) w Kujawsko-Pomorskiej Bibliotece Cyfrowej. http://kpbc.umk.pl/dlibra.
Do odczytu trzeba pobrać tamże dostępny program image/x.djwu .
Właśnie nie mam pojęcia. Na poznańskiej ten "napoleoński" nosił podobno nazwę 'pod czarnym orłem". Anons z przed 142 laty pochodzi z Gazety Toruńskiej.