Wysłany: Pią 29 Sie, 2008 01:03
Kurczę, Panowie, zdjęcia extra, ale... rozmiary fotek mnie przygniatają 550-600 (szer.) - to najbardziej optymalna rozmiarówka. Przy w/w rozmiarach pojawia się pasek przewijania na dole i utrudnia to tym osobom co mają 17" monitory swobodne oglądanie tematu. Miejcie na uwadze następnym razem,ok?
no ok, tylko ze w ten sposob sporo szczegolu przepada, ex. w moim przypadku ladnym gotykiem napis na nagrobku Ciezko zrobic zdjecie takie zeby bylo widac szczegoly i jednoczesnie szeroki drugi plan, przy malej rozdzielczosci
Wysłany: Pią 29 Sie, 2008 13:39
Wiem, też borykam się z tym problemem chcąc pokazać detale w galeriach Dlatego wtedy rozwiązaniem jest wykadrowanie istotnego elementu kosztem całego kadru/ujęcia.
Ewentualnie link-odnośnik do oddzielnej strony z pełnym wymiarem jako uzupełnienie zdjęcia. Wtedy zainteresowana osoba ma możliwość dogłębnej analizy każdego szczegółu.
Wysłany: Pon 22 Wrz, 2008 15:34
Aaa, jeśli jest już chęć to dlaczego nie? Pewnie, że tak
Przypomnę tym samym pozostałym (nowym) użytkownikom naszego forum, że mają również możliwość głosowania na swoich foto-faworytów By głosować nie potrzeba wystawiać w danym miesiącu swojego zdjęcia, wystarczy być użytkownikiem forum, zatem zapraszam do arbitrażu
Więc to jest moje zdjęcie. Jest to zdjęcie z kamieniołomu w Obozie Koncentracyjnym Gross Rosen. Zginęło tam 40 000ludzi którzy przy nim pracowali. A pomyśleć że ta oto wielka dziura była zrobiona rękoma tych biednych ludzi
Dla mnie to byli Wielcy Ludzie! ZWYCZAJNI NIEZWYCZAJNI!!!
Wysłany: Pon 22 Wrz, 2008 15:58
Planują tam zrobić coś w rodzaju plenerowej ekspozycji, w której ów kamieniołom będzie jej epicentrum. Gdzieś widziałem w sieci projekt... Hmm... może w wolnej chwili znajdę to podrzucę...
Wysłany: Śro 01 Paź, 2008 02:11
Czas zamknąć edycję wrześniową konkursu na zdjęcie miesiąca.
Niniejszym ogłaszam, że zwycięzcą został dr Faustus
Gratuluję, tym bardziej, że gratuluję sam sobie! Hmm...
Dlatego by nie popaść w nadmierny samozachwyt, gratuluję przede wszystkim pozostałym osobom z podium, na którym w tym miesiącu zasiedli na m-cu drugim i trzecim (2 os.):
drFaustus =37
flathead =35
akwarium & darekx98 =31
Dziękuję uczestnikom i zapraszam do następnego miesiąca!
Przypominam, że laureaci poszczególnych edycji biorą udział w wyborach zdjęcia roku