Wysłany: Pią 19 Kwi, 2013 01:04
Raisa, pomysł z tym zestawieniem skrzynek z autentycznym foto super, w końcu będę kojarzył "skąd to"
HiCube, mowa o http://www.stowarzyszenie...e-itd,4125.html ? Jest ok, ale jak mam dodać jak nic nie mam Cierpliwości, a temat sam się z czasem rozwinie. Tu i tak mamy żółwie tempo w wielu tematach
Ja tam jestem przeciwna takim malowaniem- zdobieniem szaf energetycznych, z doświadczenia wiem, że "kolorowa" szafa kusi dzieci by ją dotknąć i pogrzebać, co wiąże się z niebezpieczeństwem. Często takie szafy są odbezpieczone i łatwo się dostać do nich. Na takiej szafie powinno być ostrzeżenie o niebezpieczeństwie. A nie kolorowe obrazki! Są rzeczy, których nie powinno się zmieniać. To tak jakby strażaka ubrać w kombinezon klauna! Energetyka powinna pilnować zabezpieczeń tych skrzynek, czy stacji transformatorowej.
Wysłany: Czw 29 Sie, 2013 22:41
A ja jestem za
Tabliczka (o ile w ogóle by była) nie zastąpi rodziców, do których obowiązków należy wpojenie zasad o niebezpieczeństwach czyhających tu i tam... zwłaszcza, że ów człowieczek nie wie, że to tabliczka z ostrzeżeniem, że w ogóle "tabliczka" itp.
Obleśne do tej pory szafki nabrały przynajmniej wyglądu i do tego stały się intrygującymi.
Sam im uległem będąc ostatnio w Litzmannstadt (fotorelacja wkrótce )
Strażak jako Klaun? - proszę bardzo, co rusz na kretyńskich festynach czy innych spędach masz wóz strażacki służący jako "atrakcja"...
Sama widzę jak 10-13 latki bawią się na jednym z osiedli przy takiej stacji transformatorowej, wrzucają tam patyki i "uczą" się otwierać kłódkę. Te dzieci zapewne znają już znak ostrzeżenia. A co dopiero kolorowe stacje, same by chciały dodać na nich swoje malunki. A dodać mogę, że stacje transformatorowe czasem- często "buczą", co przykuwa uwagę dzieci, jak widzi znak może się opamięta, a takie kolorowe drzwi, tylko pobudzają fantazję i kuszą by zajrzeć. Co do rodziców i ich metod wychowywania itp, wiele by się mogło pisać.
Wysłany: Sob 31 Sie, 2013 23:19
W sprawie zagrażających - bo dostępnych i nieogrodzonych rzek - również trzeba interweniować, np. do Departamentu Transportu Morskiego i Bezpieczeństwa Żeglugi
Linie energetyczne napowietrzne też sprowadzimy do podziemi?
Wodę w kranie porcjujmy dla autoryzowanych użytkowników?
Wysłany: Pią 22 Lis, 2013 20:36
Super zagospodarowane dwie sąsiadujące skrzyneczki, a przede wszystkim na uznanie zasługuje fakt idealnego (ze względu na szerokość) dobrania motywu
A gdzież to "Karino" pogalopował?
Wysłany: Pon 16 Gru, 2013 14:45
Tej ostatniej nie kojarzę z terenu.
Brawo za celny strzał/dobre oko
Coś ze starych pionowych może jeszcze gdzieś trafisz, bo zeszły już z ulic...
(zostają po nich tylko charakterystyczne prostokątne fundamenty)
Wysłany: Wto 18 Lis, 2014 12:07
Brawo
Powtórzę się, ale uważam, że to super pomysł z tymi malunkami na skrzynkach i aż dziw bierze, że inne miasta do tej pory nie skorzystały z podobnej formy promocji swoich zakątków
Wrocław. Przypuszczam że jest to skrzynka elektryczna lub też telefoniczna ( jeżeli ta druga to proszę o przerzucenie do właściwego tematu) , bo w zasadzie na nic innego nie wygląda. I raczej nie stawiano by nic innego w takim miejscu.
Ul. Podwale róg ul. Sądowej, koło budynku prokuratury. Po drugiej stronie ulicy znajduje się fosa miejska. Rejon: okolice Dworca Świebodzkiego, choć stoi bliżej gmachu sądu.
Należałoby rzec: normalnie-przepiękne!
Przykład, jak ze szpecącego najczęściej, na co dzień na naszych ulicach, w przestrzeni miejskiej funkcjonujące skrzynki energetyczne, wtapiają się w tło, przybierając formy z pogranicza sztuki...
Nic, tylko brać przykład, w tym przypadku od naszych zachodnich sąsiadów
Komunikat:
Materiał widoczny wyłącznie dla zalogowanych użytkówników forum --- The material visible to registered users only forum ---
Komunikat:
Materiał widoczny wyłącznie dla zalogowanych użytkówników forum --- The material visible to registered users only forum ---
Pozytywnie porażającymi są logiczne rozwiązania, których niestety w większości u nas brakuje...
Kolejny przykład wtopienia w tło:
Komunikat:
Zwróćcie uwagę, że nawet łaty na murze zostały ujęte w grafice skrzynki, tak aby zachowana była ciągłość
Właściwie to nie lada sztuką staje się odnalezienie w plenerze samych skrzynek, gdyż ich artystyczny kamuflaż jest na bardzo wysokim poziomie