Wysłany: Nie 25 Kwi, 2010 21:22 Grudziądz
Miejsca tego nie trzeba reklamować
Znane większości z Polaków, a ktokolwiek był w Grudziądzu i jechał od strony zachodniej do tego miasta musiał przez niego się przedostać.
To już któreś wcielenie tego miejsca... zmieniło się od pierwotnego założenia... m.in. brak przyczółków po których na prawym brzegu zostały podstawy (na fot.)
Historia przęseł również ciekawa - gdzieś w sieci jest o tym do poczytania - na tą chwilę nie mam linka pod ręką.
No i jeszcze jedno... A może potraktuję to jako zagadkę
Wysłany: Pon 26 Kwi, 2010 00:05
Brawo Ale i nie miała być za szczególnie trudna
Pro forma raczej. Nie mniej jednak jak sądzę część (ta młodsza) z forum nie koniecznie może wiedziała, stąd to pytanie o walorze edukacyjnym
Oczywiście zamierzałem to miejsce "sfocić", ale jak to z głównym i jedynym mostem bywa, ruch na to nie do końca pozwolił, pomimo wielu już podejść Ostatnim razem w drodze powrotnej jak już się przymierzyłem przez okno samochodu (rzecz jasna blokując ruch) to w chwili strzału migawki wpakował mi się pojazd