Wysłany: Czw 16 Paź, 2008 16:01 Otwarcie Ogródków Papieskich
Dziś (16.10.08) w 30 rocznicę wybrania na Ojca Świętego Jana Pawła II inowrocławianie mieli okazję przespacerować się po nowo otwartych Ogródkach Papieskich. Pomysł, na tego rodzaju przedsięwzięcie narodził się ponad 4 lata temu na sesji Młodzieżowej Rady Miasta Inowrocławia (na której to miałam okazję być). Idea spodobała się „starszym” rajcom i oto przy współfinansowaniu Wojewody, Wójta i Prezydenta Miasta Inowrocławia, inwestycja została zrealizowana.
Na otwarciu, oprócz zaangażowanych w wykonanie Ogródków, władz Miasta i Powiatu, projektantów, firm ogrodniczych, pojawili się również członkowie Stowarzyszenia Historyczno Turystycznego Bastion. I w tym miejscu chciałabym poprosić Was o fotoreportaż z tego wydarzenia.
Wysłany: Czw 16 Paź, 2008 18:11
Biorąc pod uwagę prywatyzację "kurortu" oraz - jak wieści niosą - w niedługim czasie pewną inwestycję w ich ("Ogrodów) sąsiedztwie, to ktoś sobie dobry grunt zrobił...
Ale niech tam, dla mnie ok. Będzie ładny zakątek przynajmniej.
Radna Prawa i Sprawiedliwości i chce kraść cudzą własność intelektualną?!?!
No jestem zdruzgotany!!!!
A poważniej, to napisz do Maćka Piątka [url]mailto:maciejp@ino-online.pl[/url] i on z pewnością Ci przyśle fotki.
PS. Ale że papieskie??? Krowa mać!! Inowrocławskie!! Papież miał tyle wspólnego z Inowrocławiem, że raz nad nim przelatywał. A reszta, to żenada ideolo.
Wysłany: Sob 10 Sty, 2009 13:22
Serdecznie dzikuję za foto relację z tego wydarzenia na płytce... szalenie sie sobie podobam na jednej fotce, chyba nawet na naszą klasę wrzuce chcecie zobaczyć?
a i zdjęcia z inowrocławskich portali znowu można spokojnie otworzyć jako nową zakładkę, co za tym idzie skopiować na dysk (na potrzeby własne oczywiście ) poza tym są zawsze zsygnaturkowane