Wysłany: Pią 16 Wrz, 2011 17:06 Bajki na płytach winylowych
Uderzę w sentymentalną nutę...
Bajki na płytach - myślę, że wielu z nas może śmiało je wpisać w swoje CV, jako jeden z elementów na bazie których kształtował się dziecięcy światopogląd.
Nietoksyczne, pozbawione przemocy i przede wszystkim rozśpiewane. Ponadto wspaniałe obsady aktorów, którzy użyczali swoje głosy!
Melodie z nich pomimo upływu "-dziestu" lat wciąż łatwo odróżnić w swojej pamięci, powiedzmy nawet "że w sercu grają".
I okładki - niezapomniane do tego stopnia, że późniejsze wydania książkowe nie do końca mi pasowały, gdyż wolałem te"płytowe wersje".
(Przykładem niech będą grafiki Olgi Siemaszko )
Może macie jakieś swoje ulubione? Zachęcam do podzielenia się nimi w tym miejscu.
Stary temat, ale ja oczywiście dam kontynuację tego ... od jakiegoś czasu krążą bajki zgrane z winyli w formacie mp3. Tzw. bajki grajki. Mi w pamięci utkwił Lata Ptaszek, Lisek Urwisek a także Trampek na drodze.
Wysłany: Pon 25 Lip, 2016 10:12 Bajki na płytach winylowych
Witaj nostalgia.pl,
Temat stary, ale to nie znaczy, że zdezaktualizowany
Po prostu nikt nie dorzuca do niego, a przecież on wciąż żyje
Po dziś dzień u mnie w domu lecą bajki z winyli i żadne inne aranżacje (tj. współczesne wersje) do pięt im nie dorastają
Dzięki za info o wersjach mp3. Sam też przerabiam swoje na mp3, żeby były w wersji mobilniejszej, np. do samochodu lub na telefon
Pzdr.